Cu sute de ani în urmă, oamenii încercau să găsească explicaţii pentru fiecare lucru misterios care se întâmpla în viața lor. Temerile majore și căile de alungare a energiile negative au rămas în memoria colectivă sub numele de superstiții.


Superstiţiile izvorăsc din credinţa că viitorul e influenţat de modul în care ne comportăm, că anumite gesturi pot readuce armonia şi bunăstarea. De aceea, până şi cei mai sceptici dintre oameni cred în tot felul de obiceiuri și de atitudini menite să alunge ghinionul. 

Filipii de iarnă şi teama de lupi

Divinităţi năprasnice şi patroni ai lupilor, Filipii de iarnă marchează, în calendarul popular, sfârşitul perioadie de împerechere a sălbăticiunilor, începută cu aproximativ 80 de zile în urmă, la Filipii de toamnă. Vremea Filipilor de iarnă începe pe 29 ianuarie şi ţine până la sfârşitul anului vechi. În cele trezi zile, dar mai ales în cele trei nopţi, se crede că lupoaicele caută cărbuni aprinşi. Cele care nu reușesc să mănânce foc – simbol al masculinităţii şi al virilităţii – rămân sterpe un an de zile. 

Află ce să nu faci de Crăciun și Anul Nou pe clickpentrufemei.ro. 

 

La ce lucruri trebuie să renunţi în 2018

Scorțișoara te ferește de o afecțiune mortală!

 

 
 
Loading...