Oamenii de știință se îndreaptă către o nouă revoluție în domeniul tehnologiei prin conceperea unor roboți pentru sex, organisme artificiale create pentru a-i stimula sexual pe oameni.


Apariția unei noi revoluții sexuale nu este totuși atât de simplă, din cauza faptului că este extrem de greu să realizezi niște dispozitive care să îi atragă pe oameni și nu să îi sperie, relatează BBC. În momentul de față, acestea se regăsesc sub forma jucăriilor sexuale, conectate la diverse aplicații care simulează senzații reale. Ceea ce se încearcă este depășirea acestui stadiu și crearea unor roboți care să fie din punct de vedere anatomic, similari cu oamenii și să faciliteze o experiență sexuală reală.

Momentan, dispozitivul care se apropie cel mai mult de un robot pentru sex este așa-numita păpușă sexuală, dar este departe de ceea ce intenționează cercetătorii. Roboții pentru sex vor răspunde la expresiile faciale ale utilizatorului și va prezice acțiunile acestuia. Robotul va avea capacitatea de a memora gesturile și pozițiile preferate ale utilizatorului și va răspunde întrebărilor în timpul actului sexual.

shutterstock_220820359.jpg

robot sex
Robotul va avea capacitatea de a memora gesturile și pozițiile preferate ale utilizatorului.
Foto IflScience.com

Pentru ca astfel de roboți să ajungă la o asemenea performanță, este necesară o tehnologie foarte avansată care să îmbunătățească nu doar durata de viață a bateriilor și calitatea procesoarelor, dar și textura învelișului exterior. Aceasta trebuie să imite perfect pielea umană deoarece atingerea unu obiect învelit cu silicon nu va produce efectele scontate. În octombrie anul trecut, niște cercetători din Singapore au realizat o piele artificială care poate detecta presiunea atingerii, dar prezintă alte lipsuri esențiale precum temperatura și elasticitatea.

sex-robots-amsterdam.jpg

robot sex
Cercetătorii singaporezi au realizat o piele artificială care poate detecta presiunea atingerii.
Foto Inquisitr.com

De asemenea, trebuie dezvoltată o inteligență artificială capabilă să simuleze experiența emoțională a unei relații. Specialiștii consideră că este un drum lung de parcurs până la crearea unui aspect similar celui uman; la început, roboții vor arăta mai degrabă precum personajele animate din celebrele anime-uri japoneze.

În realizarea unor astfel de roboți vor trebui luate în considerare și o serie de alte elemente precum legile țării respective  și atitudinile culturale.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: