Cunoscătorii istoriei automobilistice vor tresări la numele modelului DeLorean DMC-12. Este vorba despre un concept de mașină care a creat tendințe și a revoluționat lumea auto în materie de design. Țara noastră are și ea o mică implicare, întrucât tatăl fondatorului mașinii era un imigrant român, scriu cei de la Playtech.ro.

Modelul DeLorean DMC-12 a făcut furori printre pasionații de automobile la începutul anilor ’80. Primul prototip DeLorean DMC-12 a apărut în luna octombrie a anului 1976, iar modelul DeLorean DMC-12 a fost fabricat între anii 1981 și 1983. Mașina a fost popularizată de seria de filme Back to the Future din 1985. Acolo era folosită pentru a călători în viitor și în trecut.

Mașina cu portiere care se ridicau (uși tip Gullwing) era asamblată în Irlanda de Nord și vândută în Statele Unite ale Americii la prețul de 25.000 de dolari. Un preț destul de piperat, dacă ne gândim că era vorba despre anul 1981. Totuși, DeLorean DMC-12 era o sportivă mai ieftină decât rivalele Ford Thunderbird sau Buick Rivera. Și avea un motor Renault de 2,58 litri.

Vezi cum a ajuns un român să fie în spatele celei mai iubite mașini din toate timpurile!

loading...
Loading...