Totă planeta a auzit de COVID- 19. Este denumirea bolii dată de noul coronavirus. Însă pentru un antreprenor din Iași cu acest nume era, botezată, până nu demult, o aplicație auto foarte utilă pentru deținătorii de mașini sau motociclete . COVID este o aplicație care se traduce, de fapt, Constatare Video. Acum trebuie să o redenumească.


Pandemia actuală a adus numeroase schimbări pentru afaceri și nu doar în plan economic. O companie software din Iași este în situația inedită de a „reboteza” o aplicație auto care împarte numele cu boala cauzată de noul coronavirus.

Un IT-ist din Iași a inventat aplicația COVID cu un an înainte să apară pandemia. Acum îi va schimba numele

 

Dezvoltatorii aplicației COVID lucrau la acest produs de peste un an de zile și au lansat o versiune beta în această primăvară pentru a ajuta persoanele care vor să se ocupe de reparația mașinii, fără a se deplasa la service. Lansarea a avut loc sub un nume provizoriu, ConstatareVideo, din dorința de a nu amâna accesul șoferilor și al mecanicilor auto la un instrument care le ușurează viața, în special în contextul limitărilor de circulație pe timpul stării de urgență.

 „COVID era un nume funcțional, care sumarizează cu ce se ocupă afacerea sub forma unei prescurtări de la Constatare Video. Am decis să construim un nume nou, inventat, care nu poate fi confundat cu nimic și pe care să îl putem consolida ca un brand puternic.”, a transmis Florin Mare, consultant branding, într-un comunicat de presă.

constatarevideo-ro.jpeg

Mecanicul filmeaza analiza motocicletei
Mecanicul transmite prin aplicație probleme motocicletei
foto: Code932

 

Echipa din spatele aplicației este amuzată de situație, deși planurile le-au fost date peste cap, se bucură că au evitat la limită să investească în promovarea unui brand cu o conotație negativă. Pentru a asigura continuitatea serviciului, site-ul și instrumentele aplicației ConstatareVideo.ro vor funcționa provizoriu sub acest nume până la finalizarea noii identități.

Ce este ”COVID”-ul auto

De fapt, aplicația nu are nicio legătură cu noul coronavirus. Aceasta realizează comunicarea devizelor de service și acceptul clientului pentru lucrări și piese într-un mod rapid și simplu.

 „Ideea constatării video ne-a venit din experiențele personale legate de mașini, când trebuia să mergem în service pentru a fi de acord cu anumite operațiuni sau încercam să comunicăm prin mesaje, iar apoi ne era dificil să le mai identificăm pentru a vedea ce am confirmat și ce nu.”, spune Andrei Dănilă - CEO la Code932, compania dezvoltatoare

 Operatorul din service trimite un link cu o constatare video clientului, în care sunt incluse recomandările de piese și operațiuni. Clientul acceptă sau refuză cu doar câteva click-uri, această comandă ajunge la service iar apoi mașina poate intra în reparații.

Constatarea video poate fi folosită de oricine, fără abonamente lunare sau costuri de instalare.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: