11 lucruri pe care nu ai voie să le uiţi când îşi faci bagajul pentru vacanţă

Ultima actualizare:

    Lucruri de vacanţă
Lucruri de vacanţă

Te duci cumva în Sahara fără să-şi iei pălărie de soare? Vrei să escaladezi munţii fără să ai un piolet? Evită o vacanţă de coşmar respectând sfaturile noastre.

Odată ce ţi-ai rezervat zborul şi camera de hotel, bagajul este ultimul lucru care mai stă între tine şi vacanţa mult visată. Ştim că sună ca şi când te-ar bate mama la cap, dar dacă urmezi sfaturile specialiştilor noştrii chiar nu vei avea bătăi de cap/chiar nu-ţi va părea rău.

1. Fă-ţi o listă

Ştim, sună plictisitor, dar listele sunt cea mai sigură cale către o vacanţă fără stress. Separă clar ce vrei să iei de ce ar trebui cu adevărat să iei şi fi realist când vine vorba de limitările bagajului. Dacă ai nevoie de puţină inspiraţie, următorul punct ar fi un bun punct de plecare....

2. Nu uita adaptoarele pentru priză

Dacă totuşi ai nevoie de ele, nu arunca banii aiurea cumpărându-le în aeroport la un preţ foarte mare ci achiziţionează-le de undeva din drumul tău, în timpul excursiei.

3. Nu uita de trusa de prim-ajutor

Nu eşti obligat să pleci în vacanţă cu camera de gardă după tine, ci cu o mică trusă care să conţină medicamente de care s-ar putea să ai nevoie. Până la urmă, nimeni nu ar vrea să sufere în timpul vacanţei de migrene, de febră, de probleme cu stomacul sau de toate trei la un loc. Poate părea floare la ureche să te tratezi când eşti acasă la tine, dar este posibil ca, în ţara pe care o vizitezi, medicamentele de care ai nevoie să se dea doar cu prescripţie medicală. Cât despre medicamentele antialergice şi cele pentru astm, e bines ă le aveţi tot timpul asupra dumneavoastră.

4. Etichetele cu nume sunt chiar de ajutor

În afară cazului în care sunteţi un agent secret misterios, nu ar trebui să vă creaţi probleme călătorind incognitp. Majoritatea valizelor vin cu etichete necompletate, aşa că aveţi grijă să le completaţi cu numele dumneavoastră ca să nu aveţi probleme dacă vi se rătăceşte bagajul.

5. Cosmeticele – cât mai puţine

În afara cazului în care călătoreşti pe o insulă, în deşert, e foarte puţin probabil să nu găseşti un shampon sau o loţiune de plajă, în orice colţ al lumii ai merge. Mai puţine cosmetice în bagaje înseamnă mai puţine şanse să-ţi găseşti la destinaţie hainele pline de tot felul de crème şi lichide. Dar dacă ai într-adevăr nevoie de un anume tip de cremă de faţă, ia cu tine doar atât cât ai nevoie pe durata călătoriei.

6.  Rulează şi împachetează

Credem că rularea hainelor e cea mai bună metodă de a le împacheta. Nu numai că reduce toate încreţiturile hainelor, dar te ajută sa ocupi mai puţin spaţiu în bagaje.

7. Fă-ţi spaţiu în bagaje pentru cadouri de vacanţă

Fie că le cumperi din duty free sau sunt amintiri de vacanţă, e greu să nu aduci acasă mai mult bagaj decat la plecare- aşa că asigură-te că ai loc şi pentru ele.

8. Uită de încălţăminte

Cel mai voluminos şi mai enervant obiect din bagaje e încălţămintea. Câte perechi să iei cu tine? Asta depinde de cât de mult stai, dar trei perechi sunt suficiente pentru o vacanţă de 2 săptămâni. Mai importantă decat volumul ocupat e versatilitatea lor, aşa că asiguraţi-vă şi luaţi-vă câte o pereche pentru fiecare ocazie. Încalţaţi-vă pe drum cu cea mai voluminoasa pereche de pantofi şi purtaţi şosete. Aşa veţi economisi şi mai mult spaţiu.

9. Aşează-ţi hainele pe categorii

Grupează-ţi hainele. Asta înseamnă tricouri cu tricouri, panataloni cu pantaloni- e mai uşor să găseşti ce-ţi trebuie fără să fii nevoit să despachetezi tot bagajul.

10. Fii grijuliu cu lucrurile delicate

Dacă trebuie să iei cu tine porţelanuri sau obiecte de cristal, împachetează-le în ambalaj special cu bule sau aşează-le între haine, în mijlocul valizei – este cel mai sigur mod să ajungi cu ele întregi la destinaţie.

11. Nu pleca de acasă fără lucruri esenţiale

Acest ultim sfat e cel mai important dintre toate. Fără aceste obiecte, singura ta destinaţie va fi înapoi acasă: verifică şi asigură-te din nou că ai asupra ta banii, un paşaport valabil şi, de dragul partenerilor de drum , o periuţă de dinţi. Ţine-le pe toate la îndemână şi ţine minte cel mai important sfat dintre toate: bucură-te de vacanţă.

Aceste sfaturi v-au fost oferite de catre www.momondo.ro motor de cautare intre miliarde de zboruri, cazari și de optiuni de călătorie online.

Motorul de cautare pentru zboruri si calatorii www.momondo.ro compara cele mai bune oferte pentru zboruri, hoteluri si inchirieri auto. Momondo a fost lansat in anul 2006 si este recunoscut si recomandat de catre cele mai importante publicatii internationale, cum ar fi: New York Times, CNN, NBC, CBS, The Daily Telegraph, The London Sunday Times, cat si de faimosul travel guru Arthur Frommer. In 2012, momondo a iesit invingator intr-un test comparativ, facut de Stiftung Warentest, o organizatie independenta din Germania pentru evaluarea produselor si serviciilor. 

Aplicatia sa “compara preturile”este recomandată de către mass-media internationala de renume, cum ar fi New York Times, CNN, NBC, CBS, The Daily Telegraph, Londra Sunday Times, iar pentru iPhone și Android poate fi descarcata gratuit aici:

http://itunes.apple.com/de/app/momondo-flight-search/id436736538?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.momondo.flightsearch&h...

http://appworld.blackberry.com/webstore/content/27815442/?lang=de (9)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net