Unii dintre noi preferă un Craciun în familie. Alţii însă visează la plaje exotice, la un Crăciun petrecut pe un şezlong departe de agitaţia oraşelor mari.


Unii ar face orice să-şi petreacă Sărbătorile de Iarnă pe un munte acoperit de zăpadă şi mulţi dintre noi ne imaginăm cum ar fi să lenevim câteva zile lângă un şemineu, într-o cabană, undeva într-o ţară îndepărtată.

Pentru toţi cei care au dorul de vacanţă în suflet, iată mai jos un top al celor mai indicate destinaţii pentru un Crăciun departe de casă.

Viena, Austria

Târgul de Crăciun de la Viena, Christkindlmarkt, este organizat de mai bine de 700 de ani aşadar este încărcat de tradiţie şi de magia sărbătorilor de iarnă. Savurează mere sau pere caramelizate alături de un punch tradiţional şi plimbă-te printre tarabele pline de delicatese ori suveniruri. 

Budapesta, Ungaria

Vecinii noştri au o capitală superbă, care devine o destinaţie de vis în timpul târgului de Crăciun. Budapesta este o destinaţie accesibilă datorită vecinătăţii, dar fermecătoare datorită oraşului superb.

Târgul de Crăciun este organizat în 2 locaţii învecinate, unul în faţa Bisericii Sf. Ştefan (Szent István Bazilika), unde poţi asculta un concert de orgă superb sau în piaţa Vörösmarty, locaţia tradiţională.

Poţi savura prăjituri cu scorţişoară, langoşi, kürtőskalács şi vin fiert condimentat în timp ce admiri tarabele cu jucării din lemn şi alte suveniruri. Târgul ţine până pe 31 decembrie!

Strasbourg, Franţa

Cel mai vechi Târg de Crăciun din Franţa este cel de la Strasbourg, Christkindelsmarik, şi se organizează aici încă din 1750, căruia i s-au mai adăugat şi altele mai miciîn oraş. Pe lângă farmecul târgului poţi vizita şi localităţile înconjurătoare din regiunea franceză Alsacia, mici dar autentice şi pline de magie.

Praga, Cehia

Organizat în centrul Oraşului Vechi, târgul de Crăciun din Praga poate fi vizitat zilnic inclusiv în Ajunul Crăciunului şi Ajunul Anului Nou. De la tarabele tradiţionale poţi cumpăra obiecte meşterite pe plan local din lemn, ceramică şi sticlă, păpuşi, bijuterii şi tot felul de alte mărunţişuri fermecătoare. Sporind şi mai tare magia Târgului de Crăciun sunt montate în fiecare an carusele şi ridicate grajduri cu tot soiul de animăluţe.

 
 
Loading...