Insulele Maldive, «planeta-paradis». De ce trebuie să ajungi acolo!

Ultima actualizare:

    În prezent, preţurile pentru această ”planeta-paradis” pornesc de la 850 de euro/persoană
În prezent, preţurile pentru această ”planeta-paradis” pornesc de la 850 de euro/persoană

Soare, palmieri şi ape turcoz... un tablou de vis! Pe scurt, Maldive! Dacă plănuieşti să ajungi în acest paradis, preferat de toate vedetele, îţi spunem ce nu trebuie să ratezi.

Maldivele formează un arhipelag din Oceanul Indian (aflat la sud-vest de Sri Lanka, lângă Ecuator) care cuprinde 1.190 insule de coral, între care 26 de atoli principali. 202 dintre aceste insulițe sunt locuite, iar pe 87 dintre ele se află resorturi turistice. Și pentru că tot suntem la cifre, îți spunem că în Maldive găsești 99% apă și mai puțin de 1% pământ.

Maldivele formează un arhipelag din Oceanul Indian (aflat la sud-vest de Sri Lanka, lângă Ecuator) care cuprinde 1.190 insule de coral
Maldivele formează un arhipelag din Oceanul Indian (aflat la sud-vest de Sri Lanka, lângă Ecuator) care cuprinde 1.190 insule de coral

”Odată ajuns în Maldive vei descoperi o țară eminamente islamică, în care e bine să te îmbraci respectând regulile vestimentare ale acestei religii. Mai exact, modest. E ok dacă, de pildă, mergi pe străzile din capitala Malé în șort și tricou. Dar nu e în regulă dacă te expui în bikini. Costumele de baie sunt acceptate doar în resorturile turistice. Fiecare complex turistic din Maldive e situat așadar pe propria lui insulă, iar unica ”problemă” este să alegi pe care dintre ele vrei să-ți petreci vacanța. Cele mai exclusiviste branduri hoteliere sunt prezente aici, întrecându-se în a oferi luxul complet clienților săi, de la valeți personali la piscine private și servicii de masaj în cameră. Practic fiecare insulă are targetul său: pentru familii, pentru amatorii de scufundări și snorkeling, pentru cei cu buget relativ mai mic sau pentru cei care doresc doar o experiență de relaxare totală în mijlocul naturii”, ne-a spus consultantul Free Spirit Travel, Oana Pricop.

În prezent, preţurile pentru această ”planeta-paradis” pornesc de la 850 de euro/persoană.

Ce poţi să faci în Maldive

Dacă ești romantic, o plimbare, la apus, cu barca tradițională dhoni, s-ar putea să te emoționeze și să faci declarații de dragoste la foc automat. Te poți plimba printre insulele nelocuite pe care se află, totuși, amenajate locuri în care ți se va da de băut și de mâncat în vreme ce muzicieni locali cântă la instrumentele lor pitorești (numite bodu beru) pentru a atrage delfinii. Dacă îți place să scormonești adâncurile mărilor și oceanelor, ai suficient de multe argumente pentru a face diving sau snorkeling, cu atât mai mult cu cât în toate resorturile din Maldive vei găsi de închiriat echipamentul necesar, atât pentru scufundări, cât și pentru windsurfing, kitesurfing, kneeboarding, wakeboarding, jet ski, parasailing, banana boat, canoe și caiac, sailing cu catamaranul etc.

Insulele au un climat tropical, prin urmare temperatura variază foarte puțin de-a lungul anului, situându-se undeva între 25 și 30 de grade
Insulele au un climat tropical, prin urmare temperatura variază foarte puțin de-a lungul anului, situându-se undeva între 25 și 30 de grade

Vizitează capitala Malé

Dacă tânjești după un strop de urbanism, vizitează capitala Malé. E aglomerată dar îți vei face o imagine completă a ceea ce înseamnă viața din Maldive în afara complexurilor turistice. Aici vizitezi Muzeul Național , care include o colecție de artefacte și de obiecte ce aparțin Sultanului. Tot aici poți vizita moscheea Vinerea Mare, care se mândrește cu o cupolă imensă, din aur. Și pentru a lua pulsul comerțului local, nu rata piața de pește, în care viețuitoarele marine, proaspăt scoase din mare, sunt tranșate și pregătite chiar sub ochii tăi.

Joacă golf!

Câteva complexuri turistice din Maldive oferă posibilitatea practicării golfului, celor împătimiți de acest sport. Sunt de cea mai bună calitate, fiind dotate cu absolut tot ce are nevoie un jucător profesionist sau unul începător.

Mergi la shopping!

Amatorii de shopping pot desfășura această plăcută activitate fie în resorturile în care își petrec vacanța, fie în capitala Male sau pe insulele nelocuite. Și în hoteluri sunt o mulțime de buticuri. Cea mai cunoscută stradă comercială este Majeedhee Magu. Suveniruri-artizanat găsești pe străzile Orchid Magu și Chaandhanee Magu. Unul dintre cele mai mari centre comerciale este STO Trade Centre, din Orchid Magu. Piețele locale merită, de asemenea, vizitate.

Fotografiază din hidroavioane

Dintr-un hidroavion vei avea o priveliște fantastică asupra arhipelagului, de aceea, un tur special pentru a face fotografii din acest tip de avion, e recomandat, ba chiar e una dintre principalele activități din Maldive. O ședință foto deasupra Maldivelor costă 150 $ pentru adulți și 75 $ pentru copii.

Distrează-te ca-n filme!

Viața de noapte din Maldive se desfășoară, în principal, în marile resorturi de pe insule, acolo unde găsești multe cluburi, unele subacvatice, care organizează inclusiv petreceri pe plajă, pigmentate cu tot felul de activități, precum cursele de crabi sau vizionarea de filme.

Peste 1.000.000 de turiști care vin anual aici în vacanță
Peste 1.000.000 de turiști care vin anual aici în vacanță

Lucruri pe care trebuie să le ştii despre Insulele Maldive

- Capitala: Malé - 150.000 locuitori, una dintre capitalele lumii cu cea mai mare densitate de locuitori pe km pătrat.- Moneda: Rufiyaa (100 Rufiyaa = 25 lei) dar în resorturile de pe insule se poate folosi fără grijă și dolarul american.- Cu ce ajungi în Maldive din România: cu diverse companii aeriene - Qatar, Emirates, Turkish, un zbor de până în 20 de ore, cu tot cu escale și legături.- Cu ce ajungi din Malé pe insulița ta: cu hidroavionul sau cu barca, depinde de distanța dintre capitală și resortul în care ai ales să stai.- Diferența de fus orar: București + 3 ore- Care e cea mai bună perioadă pentru a vizita Maldivele: Insulele au un climat tropical, prin urmare temperatura variază foarte puțin de-a lungul anului, situându-se undeva între 25 și 30 de grade. Perioadele mai - iunie și septembrie - noiembrie sunt dominate de ploi. Cu toate că acestea nu durează mult, sunt dese și sâcâitoare. Sezonul uscat este între decembrie și aprilie.- Ce să nu iei în Maldive: Alcool. În principiu, va fi confiscat la intrarea în țară dar returnat la plecare.- Viză de intrare: Nu ai nevoie de viză prealabilă. Țara primește cu brațele deschise pe toată lumea. Cu toate astea, vei primi pe pașaport, la debarcare, o viză de 30 de zile. Trebuie să arăți biletul de avion de întoarcere și faptul că ai cu ce să te întreții pe perioada șederii.- Limba vorbită: Limba oficială este dhivehi, însă engleza e vorbită pe scară largă.- Vaccinuri: Nu sunt necesare.- Animale: În mod ciudat, nu poți intra cu câini în Maldive, dar îți poți aduce pisica (dacă dovedești că e vaccinată)- Insecte: Insulele se află sub ”protecția” țânțarilor, așa că e necesar să ai cu tine creme împotriva acestora.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net