„Războiul Stelelor: Ultimul Jedi” a fost un dezastru! În ciuda faptului că la doar trei zile de la lansare ecranizarea a înregistrat încasări de peste 400 de milioane de dolari, mii de fani din întreaga lume se declară profund dezamăgiţi. Site-ul american TooFab a studiat un sondaj de opinie realizat în Canada şi mii de recenzii publicate pe Rotten Tomatoes şi a descoperit că lumea „nu recomandă” vizionarea.


În timp ce franşiza “Războiul Stelelor” are o rată de succes de 93% în rândul fanilor, ultimul episod înregistrează doar 56%. Din ce cauză? Simplu: regizorul Rian Johnson s-a îndepărtat de “elementele tradiţionale” care au definit filmul de la lansare şi până în prezent. În plus, majoritatea întrebărilor legate de indentitatea şi de trecutul lui Snoke şi al lui Rey rămân fără răspuns. Conform unuia dintre fani, Jonathan M susţine că Episodul VIII a eliminat complet toate elementele care defineau “Războiul Stelelor” şi a devenit un fel de film science fiction  care o transformă pe prinţesa Leia în Mary Poppins”. Iată cele 4 motive pentru care fanii susţin că “filmul nu mai este ce a fost”.

1. Lipsa umorului

Toţi scenariştii care au lucrat la Războiul Stelelor, de la varianta regizată de George Lucas şi până la cea produsă de Disney, au prezentat cu umor conflictul spaţial. Fanii spun că e trist că personajele nu mai sunt deloc spontane. În plus majoritatea personajelor nu mai seamănă cu cele din primele serii.

star_wars_2.jpg

star wars, razboiul stelelor
Fanii seriei rămân cu prea multe semne de întrebare la finalul ecranizării

2. Cine e Snoke?

Timp de doi ani, fanii filmului au stat în tensiune încercând să afle cine este de fapt Liderul Suprem Snoke, din scenariul lui J.J. Abrams pentru “Trezirea Forţei”. Johnson preia aceste întrebări şi le lasă fără răspuns. În plus, fanii susţin că există multe lacune în scenariu şi scene care nu au legătură între ele.

3. Rey e un...nimeni

Un alt mister din film este personajul Rey, despre care mulţi au crezut că este geamănul secret al lui Kylo Ren. Franşiza a urmărit evoluţia familiei Skywalker de la origini, aşa că Rey poate fi nepoata lui Obi-Kenobi şi e înrudită cu Qui-Gon Jinn? Ei bine, ultimul episod vine să ne arate tuturor că Rey este... un nimeni absolut în economia filmului.

4. Leia = Mary Poppins

Cel mai bizar moment al filmului “Ultimul Jedi” este când nava condusă de Leia e aruncată în aer, dar generalul Leia scapă cu viaţă. Din câte se pare ea poate să îşi ţină respiraţia în vidul spaţial şi reuşeşte să se salveze, în ciuda faptului că în cosmos temperaturile sunt de -270 de grade Celsius.

 
 
Loading...