Anne Douglas, văduva actorului Kirk Douglas şi producătoare cunoscută pentru munca sa în scop caritabil, a murit la vârsta de 102 ani. Decesul ei a venit la un an de la moartea lui Kirk Douglas (februarie 2020). Cei doi au fost căsătoriţi timp de 66 de ani.


Familia Douglas a anunţat că ea a murit joi după-amiază, în casa sa din Beverly Hills. „Anne a fost mai mult decât o mamă vitregă, şi niciodată «vicleană»”, a spus actorul Michael Douglas într-un comunicat. „A scos la iveală ce era mai bun în noi toţi, mai ales în tatăl nostru. Tata nu ar fi avut cariera pe care a avut-o fără sprijinul şi parteneriatul cu Anne. Catherine şi cu mine şi copiii am adorat-o. Va fi mereu în inimile noastre”.

Cine a fost Anne Douglas

Născută în Hanovra (Germania), în eforturile de a scăpa din ţara ocupată de nazişti, Anne a ajuns în Franţa. Vorbea fluent germană, engleză, franceză şi italiană şi, astfel, a putut lucra cu un distribuitor francez de film, începând o carieră în industria cinematografiei. Ea l-a cunoscut pe Kirk Douglas în 1953, când el se afla în Paris pentru a filma „Act of Love” şi i-a propus să îi fie publicist. Un an mai târziu, cuplul s-a căsătorit în Las Vegas.

Între proiectele sale filantropice se numără Los Angeles County Music Center, The Mark Forum şi Center Theater Group. A fost co-fondator al Cedars-Sinai Research for Women’s Cancers şi a deschis Anne Douglas Center for Women la Los Angeles Mission.

Kirk Douglas spunea: „Anne este altruistă, plină de compasiune şi loială la extrem. Are şi un simţ al umorului viclean şi mă poate face să râd în engleză, franceză şi germană”.

Anne, marea iubire a lui Kirk Douglas

Kirk Douglas a avut o viață de film! El și Anne Buydens (Douglas) s-au iubit timp de 65 de ani, ea fiind cea de-a doua soție a actorului. Cei doi au doi copii, Douglas și Eric. Cel din urmă s-a stins din viață în 2004, în urma unei supradoze. El era cel mai mic fiu al lui Kirk Douglas. Marele actor a mai avut patru copii din prima căsătorie cu Diana Douglas, care s-a stins din viață în în 2015, pe Michael, și Joel. Cei doi au fost căsătoriți în perioada 1943-1951. Marea iubire a lui Kirk Douglas a fost, însă, Anne Buydens, cea de-a doua nevastă. Ea s-a născut pe 23 aprilie 1919, în Germania și a murit pe 29 aprilie 2021, la vârsta de 102 ani.

Citește și:

Copiii lui Catherine Zeta-Jones și ai lui Michael Douglas le calcă pe urme părinților. Au înclinații actoricești

Michael Douglas: «Sunt un soţ mai bun după ce am învins cancerul»

 

 
 
Loading...