Anul trecut, în toamnă, Hollywood-ul a fost zguduit din temelii. Mai multe actriţe şi-au făcut curaj şi au dezvăluit abuzurile la care erau supuse de Harvey Weinstein, unul dintre cei mai cunoscuţi producători de film.


Scandalul Weinstein a început în 5 octombrie 2017, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală şi viol.

Declarații şoc de la avocatul lui Weinstein: «Promovarea pe canapea nu a fost inventată de el»

harv.jpg

harvey producator acuzatii sexuale actrite
Producătorul Harvey Weinstein este implicat într-un imens scandal sexual la Hollywood
foto: Hepta

“Dacă o femeie decide că trebuie să aibă relaţii sexuale cu un producător de la Hollywood pentru a avansa în carieră şi dacă a făcut-o într-adevăr şi consideră acest lucru dezgustător, aceasta nu înseamnă că a fost vorba despre un viol”, a declarat Benjamin Brafman, avocatul producătorului de film, într-un interviu pentru The Times.

“Aţi luat o decizie voluntar că sunteţi pregătită să faceţi ceva care, la nivel personal, vă repugnă, dar cu scopul de a avansa în carieră", a spus acesta, continuând: “aceasta nu este o crimă”.

“Promovarea pe canapea nu a fost inventată de Harvey Weinstein”, a mai spus Benjamin Brafman. “Industria cinematografiei avea această reputaţie încă de dinainte de a mă naşte eu”, a adăugat acesta.

Weinstein e acuzat de peste 70 de femei de abuzuri sexuale

Peste 70 de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan, Ashley Judd, Salma Hayek, Uma Thurman şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, scrie Daily Mail.

hepta_2962410.jpg

scandal sexual hollywood harvey
Uma Thurman spune că a fost agresată de Harvey Weinstein
foto: Hepta

 

Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane şi britanice. În urma scandalului iscat, acesta a fost concediat din compania la care era cofondator. Producătorul face tratament pentru dependenţa de sex şi nu a fost încă pus sub acuzare.

 

 

Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie şi Cara Delevingne sunt doar câteva dintre cele care i-au adus acuzaţii grave lui Weinstein. Actriţa Rose McGowan l-a acuzat de viol pe producătorul american. Acesta a negat acuzaţiile, spunând că toate relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut au fost consimţite. 

hepta_3434547.jpg

ashley judd actrita harvey
Harvey Weinstein a fost dat afară din compania pe care a înfiinţat-o
foto: Hepta

 

Ashley Judd (50 de ani) l-a dat în judecată pe Weinstein pentru că i-ar fi distrus cariera după ce ea i-ar fi respins avansurile sexuale. Weinstein a fost acuzat de hărţuire sexuală şi încălcarea legii din California privind concurenţa neloială, se arată în documentele obţinute de Variety

Ashley spune că a pierdut roluri importante, după ce Harvey şi-a folosit influenţa din industria de divertisment şi a sunat mai mulţi producători care erau interesaţi să-i ofere roluri.

Regizorul filmului “Stăpânul inelelor” a declarat iarna trecută, într-un interviu, că s-a gândit să o ia în echipă pe Ashley Judd. Peter Jackson a spus că s-a răzgândit după ce a primit un telefon de la Weinstein, care l-a avertizat că "ar fi un coşmar să lucreze cu Judd".

Avocatul lui Ashley Judd a declarat că actriţa va dona toţi banii oraganizaţiei "Time's Up" (mişcare ce sprijină victimele hărţuirii sexual), în cazul în care va obţine o victorie în instanţă.

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...