Pe lângă un actor de succes, Ashton Kutcher (39 de ani) este și un activist pentru drepturile omului. Acesta le-a cerut senatorilor americani să sprijine inițiativele care încearcă să pună capăt exploatării sexuale a copiilor. În cadrul unei audieri care a avut loc în Senatul american, miercuri (15 februarie), Ashton Kutcher, vizibil emoționat, a declarat că a sosit timpul pentru ca „societatea și guvernul să îi apere pe cei vulnerabili”.


Ashton Kutcher a vorbit în calitate de preşedinte al Thorn, o companie care produce un software ce contribuie la localizarea victimelor abuzurilor, potrivit Digi24. Actorul a precizat că în această calitate a fost expus la anumite lucruri „pe care nicio persoană nu ar trebui să le vadă”: „Dreptul de a fi fericit, pentru atât de mulţi, a fost luat, a fost violat, a fost abuzat, a fost luat cu forţa. Tehnologia poate fi utilizată pentru a promova sclavia, dar ea poate fi folosită şi pentru a dezactiva sclavia. Putem să construim instrumente care să fie mai bune decât dispozitivele lor, pentru a lupta împotriva acestei situaţii (....) Am văzut un conţinut video cu un copil care are aceeaşi vârstă cu unul dintre copiii mei şi care a fost violat de un bărbat american care făcea turism sexual în Cambodgia. Acel copil era atât de condiţionat de mediul în care trăia încât credea că totul era un fel de joc””.

Unul dintre instrumentele create de compania sa este Spotlight, un software ce a contribuit la identificarea a peste 6.000 de victime în doar şase luni. Programul a fost dezvoltat după publicarea în 2012 a unui sondaj care a descoperit că 63% dintre minorii care au căzut victime acestor abuzuri au fost vânduţi şi cumpăraţi online.

Urmărește aici discursul integral ținut de Ashton Kutcher

 
 
Loading...