Însărcinată cu gemeni, Amal Clooney nu renunță la slujba ei. Soția carismaticului George Clooney a rostit joi, 9 martie, un discurs emoționant la New York, în plenul ONU, în apărarea clientei sale, fosta sclavă Daesh Nadia Murad.


Strălucitoare, într-o rochie galbenă, care-i camufla delicat sarcina, Amal a fost gravă când a luat cuvântul în plenul ONU, dar destinsă și încrezătoare lângă clienta ei. Soția actorului George Clooney este avocata Nadiei Murad, o femeie yazidi transformată în sclavă, violată și vândută de mai multe ori de gruparea teroristă Daesh, în procesul pe care aceasta l-a intentat împotriva jihadiștilor.

amal_clooney_01.jpg

amal clooney
Amal Clooney, într-o rochie care i-a camuflat discret burtica de gravidă
foto: Getty Images

 

Discursul lui Amal a fost impresionant. ”Niciun militant Daesh nu a fost acționat în justiție până acum pentru crimă nicăieri în lume. Mă adresez dumneavoastră, guvernului irakian și statelor membre ale ONU, când întreb de ce se întâmplă asta. De ce nu s-a făcut nimic până acum? Victimele vor și ele să se facă dreptate. Daesh reprezintă instituționalizarea răului, care lasă în urmă o mulțime de dovezi pe care nu le strânge nimeni. Nu este prea târziu să schimbăm lucrurile. Credința mea este că există voință colectivă din partea șefilor de stat reuniți în această sală, la Bagdad și în capitalele din întreaga lume să aducem Daesh în fața judecătorilor pentru crimele pe care le-a săvârșit. Acum avem nevoie de o autoritate morală ca să facem acest lucru posibil. Nu lăsați această situație să se transforme într-o nouă Rwanda și să regretați apoi că ați făcut prea puțin. Nu lăsați Daesh să scape după ce a comis un genocid.”

amal_clooney_nadia_murad.jpg

amal clooney nadia murad
Amal Clooney, alături de clienta ei, Nadia Murad
foto: Getty Images

 

Un cuplu de vedete care se sprijină reciproc

La începutul acestei săptămâni, Amal Clooney s-a confesat reporterilor BBC în legătură cu mariajul ei cu celebrul actor de la Hollywood. Avocată în domeniul drepturilor omului, Amal a recunoscut că asocierea cu George Clooney o ajută foarte mult în munca ei, din perspectiva expunerii mediatice. ”O mare parte din munca mea se desfășoară în spatele ușilor închise, iar publicul nu are acces la ea. Dacă mai multă lume înțelege ce se întâmplă cu Daesh și comunitatea yazidi, iar asta vine în sprijinul clienților mei, cred nu poate fi decât utilă această publicitate suplimentară. Dimpotrivă, dacă nu ai un dosar solid și un mesaj concret, expunerea mediatică nu te duce prea departe”, a explicat Amal Clooney.

amal_george_clooney.jpg

george amal clooney
George și Amal au devenit soț și soție în 2014
Foto: Getty

 

Amal și George Clooney s-au căsătorit în septembrie 2014 în Veneția și au confirmat recent că vor fi părinți de gemeni.

 

 
 
Loading...