Îmbrăcat la patru ace şi cu zâmbetul pe buze. Aşa s-a prezentat fostul producător de film Harvey Weinstein în faţa magistraţilor la cel de-al treilea proces deschis pe numele său pentru hărţuire sexuală.


Harvey Weinstein (66 de ani) este protagonistul celui mai răsunător scandal sexual de la Hollywood, din ultimul secol. Fostul producător de film a fost acuzat de peste 70 de femei din industria filmului de comportament sexual neadecvat şi viol. Printre cele care l-au acuzat pe cofondatorul Miramax de hărţuire sexuală se numără: Salma Hayek, Uma Thurman, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett, Ashley Judd şi chiar Angelina Jolie.

Harvey Weinstein se consideră nevinovat

Fostul producător de film a pledat „nevinovat”, luni, în cel de-al treilea proces deschis la New York, pentru o faptă de agresiune sexuală care a avut loc în 2006. El a fost însoţit de avocatul său, Ben Brafman. La ieşire, Weinstein a avut o atitudine sfidătoare şi a făcut glume cu apărătorul său. El a susţinut în permanenţă, de la izbucnirea scandalului, în luna octombrie a anului trecut, că toate raporturile sexuale au fost consimţite.

harvey-weinstein-new-york-proces.jpg

harvey weinstein producator film new york proces 2018
Harvey Weinstein a pledat nevinovat la proces
foto: Hepta

 

După ce scandalul a luat amploare, imaginea lui Harvey a fost complet discreditată, acesta a fiind părăsit și de soție și privat de multe titluri și premii pe care le obținuse. Multe persoane din industrie au susținut, de-a lungul timpului, că mijloacele neortodoxe prin care producătorul le agresa pe actrițele cu care lucra erau cunoscute și mușamalizate, de către cei aflați în posturi de conducere. 

Harvey Weinstein a fost eliberat condiţionat

Celebrul producător de film de la Hollywood s-a predat forțelor de ordine din New York, în 25 mai, după ce a fost acuzat de viol și de forțare a altor acte sexuale, conform unor surse apropiate anchetei, citate de CNN. Acesta a fost arestat, în urma demarării a două dosare, ce priveau declarațiile a două femei, pentru viol de gradul I şi III în primul caz şi de gradul I pentru act sexual, în al doilea caz. 

Weinstein a fost eliberat condiţionat după ce a plătit o cauţiune de 1 milion de dolari, la finalul luna mai, când a pledat „nevinovat” pentru acuzaţiile aduse de două femei privind incidente din 2004 şi 2013.

Scandalul «Weinstein» a început în octombrie 2017

Scandalul „Weinstein” a început în 5 octombrie 2017, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

„Eu şi multe alte victime ale lui Harvey Weinstein renunţasem la speranţa că violatorul nostru va răspunde în faţa legii. În urmă cu 20 de ani, am jurat că voi îndrepta această nedreptate. Astăzi suntem cu un pas mai aproape de dreptate. Eram nişte tinere agresate de Weinstein şi, mai târziu, terorizate de el şi vasta lui reţea de complici. Sunt alături de celelalte supravieţuitoare. Fie ca această decizie să le redea speranţa tuturor victimelor şi supravieţuitorilor de pretutindeni care au spus adevărul“, a declarat Rose McGown.

Harvey Weinstein a negat acuzaţiile, spunând că toate relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut au fost consimţite. Scandalul s-a transformat într-o întreagă mișcare pentru susținerea celor abuzați sexual, denumită #MeToo (Și eu n.r).

 

 

Loading...