Hollywood-ul este zguduit din temelii. Numele lui Harvey Weinstein este pe buzele tuturor şi tot mai multe actriţe şi-au făcut curajul de a vorbi public despre abuzurile producătorului.


Harvey Weinstein (65 de ani) este acuzat de cel puțin 30 de actrițe de la Hollywwod de hărțuire sexuală și de alte trei de viol. În urma scandalului iscat acesta a fost concediat din compania la care era cofondator.

gettyimages-813296912.jpg

Weinstein scandal sexual Hollywood
Producătorul Harvez Weinstein, acuzat de viol şi agresiuni sexual
Foto: Getty

Compania a precizat într-un comunicat decizia luată de consiliul de administrație, după ce actrița Ashley Judd și mai multe femei l-au acuzat recent pe Harvey de hărțuire sexuală. Pe lânga asta, celebrul producător de filme pare să-și fi întors împotriva sa o mare parte dintre vedetele cu care a lucrat.

scandal vedete sex hollywood
Angelina Jolie și Gwyneth Paltrow, agresate sexual de Harvey Weinstein
Foto Splashnews

 

Gwyneth Paltrow și Angelina Jolie îl acuză pe Harvey Weinstein de incidente similare, afirmând că acesta le-a făcut avansuri sexuale foarte insistente. Agresiunea suferită de Gwyneth Paltrow s-a întâmplat în perioada în care actrița era iubita lui Brad Pitt, incidentul fiind confirmat inclusiv de acesta pentru publicația Times.

Trei femei îl acuză de viol

Mai mult, celebrul producător Weinstein este acuzat și de viol de alte trei femei. Actrița italiană Asia Argento susține că Harvey ar fi avut o relație sexuală neconsimțită cu ea în 1997 într-o cameră de hotel de pe Coasta de Azur. Și actrița Lucia Evans îl acuză pe producător că a forțat-o să-i facă o felație în 2004, iar o altă tânără sub protecția anonimatului îl acuză și ea de relații sexuale neconsimțite.

Purtătoare de cuvânt a producătorului, Sallie Hofmeister susține că Weinstein respinge toate acuzațiile aduse și că toate femeile care au făcut public faptul că au avut relații sexuale cu el au fost de acord cu acest lucru.

Producătorul riscă să-i fie suspendată prezența la premiile Oscar. Academia americană de film a anunţat că va realiza o întrunire de urgență sâmbătă pentru a discuta acuzațiile împotriva lui Weinstein. Academia britanică de film (BAFTA) a decis deja suspendarea acestuia. 

Alte celebrităţi implicate în scandaluri sexuale la Hollywood

Roscoe Fatty Arbuckle, acuzat de crimă şi viol

scandal vedete sex hollywood
Roscoe Fatty Arbuckle

 

Comediantul Roscoe Fatty Arbuckle a fost implicat în 1921 în primul scandal adevărat care a zguduit Hollywood-ul. Acesta a fost acuzat de violul şi uciderea actriţei Virginia Rappe, care a murit după ce a participat la o petrecere organizată în casa actorului. Fatty Arbuckle a trecut prin trei procese, de fiecare dată fiind găsit nevinovat, scrie Daily Mail.

Joan Collins a pierdut un rol pentru că nu s-a culcat cu producătorul

Şi legendara Joan Collins a căzut victimă hărţuirii sexuale. Britanica a mărturisit într-un interviu că a pierdut rolul principal din prestigiosul film Cleopatra pentru că nu a acceptat să se culce cu șeful studioului de film care a produs pelicula.

scandal vedete sex hollywood
Joan Collins
foto: Hepta

 

„Am dat probe pentru Cleopatra de două ori și am rămas în finală alăuri de altă actriță. Producătorul m-a invitat în biroul lui și m-a întrebat: Vrei cu adevărat rolul ăsta? Am răspuns că da. Ei bine, atunci, tot ce trebuie să faci este să fii drăguță cu mine. Acesta era, în anii 60, un eufemism extraordinar pentru știți voi ce. Dar nu am putut s-o fac. Am izbucnit în lacrimi și am fugit din biroul lui”, a povestit Joan. Rolul a fost atribuit, într-un final, lui Elizabeth Taylor.

Actorul Casey Affleck, acuzat de viol

Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol principal a ajuns în 2017 la cel mai controversat nominalizat al Premiilor Academiei Americane de Film. Casey Affleck, fratele mai mic al lui Ben Affleck, are la activ două acuzații de viol, datând din 2010.

scandal vedete sex hollywood
Cassey Afleck
foto: Getty Images

 

La vremea respectivă, două din actrițele cu care Casey a lucrat la filmul experimental ”I’m Still Here” l-au acuzat pe câștigătorul premiului Oscar de hărțuire sexuală. Una dintre actrițe a declarat că Casey s-a strecurat în patul ei în timp ce aceasta dormea.

Cealaltă l-a acuzat pe actor că ar fi obligat-o să rămână în aceeași cameră de hotel cu el și că ar fi tras-o de mână în încercarea de a o intimida. Affleck a fost dat în judecată, iar despăgubirile cerute au fost de 2 milioane, respectiv de 2,25 de milioane de dolari. Ambele acuzații au fost retrase în urma unor înțelegeri rămase secrete. De altfel, Casey a respins categoric ambele acuzații.

Membrii Academiei au fost aspru criticați mai întâi pentru nominalizarea lui Casey Affleck, iar apoi pentru premierea actorului. Argumentul criticilor a fost că un asemenea premiu – dar chiar și numai o nominalizare – îi va oferi lui Affleck și mai multă putere, bani și influență la Hollywood, ceea ce nu face decât să perpetueze atitudinea discriminatorie din industria filmului de peste Ocean.

Roman Polanski, sex cu o minoră

scandal vedete sex hollywood
Roman Polanski
foto: Hepta

 

Celebrul regizor a fost el arestat în 1977 în Los Angeles, pentru abuz sexual asupra unei minore (Samantha Geimer – 13 ani). În timpul unei şedinţe foto pentru varianta din Franţa a revisei Vogue, Polanski i-ar fi oferit fetei şampanie şi pastile, iar apoi ar fi violat-o. A părăsit SUA şi a fugit în Franţa înainte de sentinţa finală.

În 2009 însă, fugarul a fost arestat în Elveţia la cererea autorităţilor americane.

La scurt timp, autorităţile elveţiene l-au eliberat, fiindcă victima a declarat că nu mai vrea ca Polanski să fie judecat. În 2010, actriţa britanică Charlotte Lewis a declarat că regizorul a forţat-o să întreţină relaţii sexuale atunci când ea avea 16 ani. O a treia femeie, identificată doar după prenumele "Robin", l-a acuzat pe celebrul regizor în luna august de comiterea unei agresiuni sexuale în 1973, atunci când ea avea vârsta de 16 ani.

Renate Langer este cea de-a patra femeie care a decis să rupă tăcerea pentru a-l acuza de agresiune sexuală pe Roman Polanski, în prezent în vârstă de 84 de ani.

Justiția elvețiană a anunțat luni că a acceptat să examineze noile acuzații de agresiune sexuală formulate împotriva cineastului Roman Polanski de Renate Langer.

Bill Cosby, acuzat de 60 de femei că le-a drogat şi apoi le-a abuzat

Actorul Bill Cosby a fost somat să depună mărturie sub jurământ la tribunal, în octombrie 2015, într-un proces iniţiat de o femeie care l-a acuzat pe artist că ademenit-o cu alcool şi a abuzat-o sexual în conacul Playboy din Los Angeles atunci când ea avea vârsta de 15 ani.

scandal vedete sex hollywood
Bill Cosby
foto: Hepta

 

Cosby a fost acuzat în ultimii doi ani de 60 de femei, cele mai multe aspirante la titlul de actriţe sau fotomodele. Potrivit lor, actorul obişnuia să le hărţuiască şi să le abuzeze sexual după ce le droga sau le îmbăta.

Procesul actorului a fost însă anulat în iunie 2017 din cauza că juraţii nu au putut să stabilească un verdict în unanimitate pentru niciun cap de acuzare, după mai mult de 50 de ore de deliberări.

 

 

loading...
Loading...