O lume întreagă a fost surprinsă de așa-numitele Panama Papers care au dezvăluit afacerile ilegale ale unor politicieni, figuri celebre și chiar criminali care au colaborat cu firma Mossack Fonseca. Pe măsură ce sunt studiate documentele, se constată că tot mai multe nume de celebrități au avut legătură cu firma de avocatură.


Recent, în Panama Papers au fost consemnate nume precum Jackie Chan - celebrul actor american de origine asiatică, Mark Tatcher - fiul lui Margaret Thatcher, Simon Cowell - unul dintre jurații de la Britain`s Got Talent sau Ducesa de York, relatează Mirror.co.uk.

Jackie Chan

151733450.jpg

panama papers celebritati
Jackie Chan
Foto Getty

Numele celebrului actor din filmele de acțiune cu arte marțiale, Jackie Chan (61 de ani) apare în Documentele panameze. Acesta deșine șase companii offshore în Insulele Virgine Britanice. Se pare că actorul nu a fost disponibil pentru a oferi câteva declarații referitoare la afacerile ilegale.

Ducesa de York

Elizabeth Bowes-Lyon, Ducesă de York în perioada 1923 – 1936, se pare că a fost și ea implicată într-o înșelătorie fiscală cu ajutorul firmei Fonseca. Ducesa deținea Essar Company Inc., înființată în Insulele Vrigine Britanice în mai 2000. Acastă companie îii coordona „anumite interese”, potrivit scrisorilor avocaților ei.

Mark Thatcher, fiul lui Margaret Thatcher

166802135.jpg

panama papers celebritati
Mark Thatcher
Foto Getty

Fiul uneia dintre cele mai celebre femei politican, Mark Thatcher, este și el inclus în Panama Papers ca fiind beneficiarul unui trust care deține o proprietate în Barbados. O rețea de companii i-au acoperit în tot acest timp proprietatea unde el și familia sa își petrec vacanțele anual.

Fosta soție a lui Paul McCartney

56183408.jpg

Heather Mills și Paul McCartney
Foto Getty

Heather Mills nu este doar fosta soție a celebrului cântăreț Paul McCartney, dar și deținătoarea companiei Water 4 Investment Ltd, care a fost fondată pentru a fabrica produse alimentare naturiste. Planul acestei corporații era de a dezvolta o tehnologie care să extragă acizii grași care se găsesc de regulă în uleiul de pește. „Vă pot spune cu mâna pe inimă că sunt un contribuabil onest și nu veți găsi nimic la mine”, a declarat Heather.

Simon Cowell

141705222.jpg

panama papers celebritati
Simon Cowell
Foto Getty

Celebrul jurat de la Britain`s Got Talent deține două companii în Insulele Virgine Britanice. Una dintre ele a fost fondată în februarie 2007, iar cealaltă în luna octombrie a aceluiași an. De asemenea, Simon dorea să cumpere și două terenuri în Barbados unde își petrece de obicei vacanțele.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 
 
Loading...