Kurt Cobain este considerat unul dintre numele sonoare ale genului grunge, muzica sa fiind apreciată de milioane de oameni din întreaga lume. Un spirit neînţeles, el a atins faima alături de trupa Nirvana şi a decis să îşi pună capăt zilelor atunci când formaţia se afla pe culmile succesului. În urma sa au rămas multe cântece, fanii care nu au înţeles gestul idoluli lor şi obiecte care au fost scoase la licitaţie pentru sume fabuloase. Acesta este şi cazul chitării acustice pe care Kurt a folosit-o în cadrul concertului acustic pe care la susținut pentru postul MTV, în anul 1993. Iată cât a scos din buzunar un admirator al lui Kurt pentru a intra în posesia celebrei chitări!


Ultima chitară la care a cântat Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, înainte să se sinucidă, a devenit și cea mai scumpă chitară din lume. Instrumentul a fost cumpărat la licitație pentru fabuloasa sumă de șase milioane de dolari! Chitara elctro-acustică Martin D-18E, produsă în 1959, și care a fost vândută în cadrul licitației „Music Icons”, organizată în weekend-ul trecut de Julien’s Auctions, este cea la care Kurt a cântat cu puțin timp înainte de a-și încheia socotelile cu viața.

Conform casei de licitaţii din Beverly Hills, suma de 6 milioane de dolari reprezintă „un nou record pentru o chitară”. Recordul anterior fusese deținut de una dintre chitările lui David Gilmour, membru al formației Pink Floyd. 

Bluza purtată de Kurt într-un concert acustic, vândută pentru 334.000 de dolari 

Nu este primul record pe care îl obține unul dintre lucrurile care au aparținut lui Kurt Cobain. Anul trecut, bluza de culoare verde-olive pe care el a purtat-o în timpul concertului acustic susținut la MTV, a fost vândută pentru suma de 334.000 de dolari.  

kurt-cobain.jpg

kurt cobain
Kurt Cobain, la concertul susţinut pentru MTV, în anul 1993
Foto Gettyimages

Kurt Cobain s-a sinucis cu o armă de vânătoare la doar 27 de ani 

Kurt Cobain s-a sinucis în anul 1994, împuşcându-se cu o armă de vânătoare.

În celebrul bilet de adio, adresat prietenului său imaginar din copilărie, Kobain a lăsat să se înţeleagă că se săturase de tot şi de toate. 

bilet-de-adio.jpg

bilet de adio
Biletul de adio al lui Kurt Cobain

O dragoste toxică: Kurt Cobain şi Courtney Love

Kurt Cobain şi Courtney Love s-au cunoscut la începutul anilor 1990, iar relaţia lor a fost una turbulentă, marcată de consumul excesiv de droguri şi de alcool. Cei doi muzicieni s-au căsătorit pe 24 februarie 1992, iar fiica lor, Frances Bean Cobain, s-a născut pe 18 august 1992. Courtney şi Kobain au dus o viaţă marcată de excese, iar artistul s-a lăsat atras în mrejele femeii care se hrănea cu sfidarea şi şocarea opiniei publice. Dependenţa de heroină pe care Kurt deja o avea a devenit şi mai gravă atunci când în viaţa sa a intrat ca o tornadă Courtney Love. 

kurt-cu-courtney-si-frances.png

kurt alaturi de sotia sa si fiica frances
Kurt Cobain și Courtney Love, alături de fiica lor, Frances
Foto Gettyimages

De altfel, în mediul online există clipuri video în care se poate observa cu uşurinţă stilul de viaţă haotic pe care aceştia îl duceau. Courtney a fost privită cu scepticism de fanii Nirvana, unii considerând-o direct responsabilă pentru moartea lui Cobain.

 

Citește și 

Viaţa artiştilor care s-au sinucis la 27 de ani, pusă sub lupă: «O lume scăldată în intrigi şi alcool»

25 de ani de la moartea lui Kurt Cobain. 5 lucruri inedite pe care nu le ştiai despre artist

 
 
Loading...