Unele capete regale atrag atenţia la fel de mult ca o celebritate de la Hollywood. Prinţesa Diana s-a încadrat în această categorie, la fel şi prinţesa de Grace de Monaco. De fapt, ea chiar a fost o celebritate la Hollywood. Însă „rolul“ perfect i-a revenit prinţesei Fawzia Fuad a Egiptului.


Născută în familia regală a Egiptului, tânăra prinţesă a fost adeseori numită cea mai frumoasă femeie din lume şi comparată cu staruri hollywoodiene precum Vivien Leigh şi Hedy Lamarr.

Dar faptul că arăta ca o zeiţă hollywoodiană de pe marele ecran nu înseamnă că a avut o viaţă de basm. Obligată să intre într-o căsătorie orchestrată de propriul frate, regele Egiptului, Fawzia a devenit regina Iranului, dar a fost tratată înfiorător de soţul ei şi de familia acestuia.

Născută pe 5 noiembrie 1921, Fawzia a fost fiica Sultanului Fuad I al Egiptului şi a celei de-a doua soţii a acestuia, Nazli Sabri. Frumoasa copilă cu păr negru şi ochi albaştri a fost educată în Elveţia şi vorbea fluent engleza, franceza şi araba.

Citește aici detalii incredibile despre prințesa Fawzia Fuad.

 
 
Loading...