Moartea lui Prince a lăsat un gol imens în muzica internațională. Marele artist a murit la vârsta de 57 de ani, în urma unei supradoze de analgezice. De la moartea regretatului artist a trecut un an, iar averea sa impresionantă de 300 de milioane de dolari a fost intens discutată. După o lungă bătălie în instanță, un judecător din Minnesota a decis că frații și surorile cânărețului sunt singurii moștenitori.

„Moștenitorii averii au fost desemnați ca fiind Omarr Baker, Alfred Jackson, Sharon Nelson, Norrine Nelson, John R. Nelson și Tyka Nelson”, a spus judecătorul, potrivit Digi24.

După o luptă îndelungată în instanță, ce s-a întins pe o perioadă de aproape un an, decizia a fost luată. Se pare că cei care se vor bucura de munca artistului sunt frații și surorile sale. Decizia luată nu transferă imediat averea impresionantă pe numele beneficiarilor. Ea deschide o perioadă de un an în care cei care pretind că sunt descendenți ai cântărețului, să se facă cunoscuți și să aibă dreptul la replică. În cazul în care judecătorul decide că sunt doar niște impostori, decizia va fi definitivă și irevocabilă.

După ce o femeie a declarat că s-ar fi căsătorit în secret cu Prince, iar un muzician necunoscut a susținut că în timpul unui concert acesta i-a promis că îi lasă întreaga sa avere lui, frații și surorile ”Puștiului din Minneapolia”, așa cum a fost supranumit artistul, a cerut instanței să se pronunțe în privința unei decizii. Astfel, după luni de interogări ale mai multor personane ce pretindeau că au dreptul la averea lui Prince, în cazul în care nu mai apare nimeni în peisaj, cei 6 frați au drepturi depline.

Această decizie judecătorească va clarifica, de asemenea, controlul asupra comorii legendare de melodii nepublicate ale cântărețului, care deja fac obiectul unor contracte pentru viitoare lansări.

Prince a murit subit la 57 de ani, pe data de 21 aprilie 2016, în urma unei supradoze accidentale de analzegice. Muzicianul, care nu consuma alcool, se declara vegetarian, și era împotriva artiștilor care se drogau, nu a lăsat niciun testament și nu a avut niciun copil recunoscut, ceea ce a făcut ca decizia judecătorului să fie extrem de grea.

 

loading...
Loading...