Vestea că George Michael a murit în ziua de Crăciun, la doar 53 de ani, a reprezentat un șoc pentru toată lumea, nu doar pentru cei apropiați și pentru cei care l-au adorat. Piesele sale vor fi în continuare fredonate pentru mult timp de acum înainte, dar aceste cântece nu i-au adus doar o popularitate de necontestat, ci și o sumă deloc de neglijat în conturi.


George Michael a vândut peste 100 de milioane de albume, iar averea lui se ridică la 200 de milioane de lire sterline. Întrebarea care se află pe buzele multora este cui îi va reveni această avere fabuloasă. Nu a avut copii și nu a fost căsătorit niciodată. A avut mai multe relații, dintre care cea mai durabilă a fost de mai bine de 10 ani, cu omul de afaceri Kenny Goss, cu care a și fost aproape de căsătorie, iar în ultimii ani de viață, partener i-a fost Fadi Fawaz, cel care l-a și găsit mort .Înainte de a face public faptul că este gay, fostul component al trupei Wham! a avut și relații cu femei.

george_iubit.jpg

george michael iubit
George Michael și Fadi Fawaz
Foto: arhivă personală

 

George Michael, de o generozitate incredibilă. A ținut secret actele caritabile

george_michael.jpg

george michael
George Michael a murit în casa sa din Londra, la doar 53 de ani
Foto: Getty

Ca o ironie a sorții, una dintre cele mai cunoscute melodii din întreaga sa carieră a fost “Last Christmas” ("Ultimul Crăciun"), de pe vremea trupei Wham!, alături de care s-a și consacrat.

Starul muzicii pop a murit în casa sa din Oxfordshire, Marea Britanie, împăcat, iar cauza decesului este vehiculată a fi cea a unui infarct miocardic. De-a lungul celor 53 de ani de viață, George Michael a câștigat sume considerabile din muzică, dar nu a păstrat totul pentru el. Dimpotrivă, sub protecția anonimatului sau cu promisiunea de a nu i se dezvălui în presă identitatea, acesta a donat sume importante pentru oameni simpli care aveau nevoie disperată de bani, dar și pentru organizații care se luptă cu tratarea unor boli dificil de învins, potrivit The Sun.

A ajutat persoane pe care le-a văzut la tv

george_michael_1.jpg

george michael
George Michael a donat multor organizații caritabile
Foto: Hepta

 

După moartea sa, multe dintre aceste donații au fost făcute publice. La un moment dat, superstarul a văzut la televizor cazul unei femei care se chinuia să aibă copii și care avea nevoie de 15.000 de lire sterline pentru tratamentul de fertilizare. Fără a mai sta pe gânduri, George a luat legătura cu producătorii emisiunii și i-a oferit femeii toți banii necesari, fără să vrea vreun pic de reclamă în schimb. La fel a procedat și cu o persoană dintr-un bar,pe care a auzit-o plângându-se că nu are suma necesară să-și plătească datoriile de 25.000 de lire sterline. A făcut-o el pentru ea

A ajutat nenumărați copii, dar a dat sume mari și pentru asociații care luptă cu cancerul sau virusul HIV, cărora le-a oferit banii veniți din drepturile de autor ale hiturilor sale. A oferit și obiecte care au fost scoase la licitație pentru a strânge fonduri importante pentru organizațiile în nevoie.

Președinta organizației Childline a declarat după moartea artistului: “De ani și ani, el a fost unul dintre cei mai mari filantropi, dar era determinat să nu-și facă generozitatea publică, pentru ca nimeni din afara asociației să nu știe cât de ,multe a oferit celor mai vulnerabili copii ai țării”.

A făcut și voluntariat la un centru pentru cei fără adăpost, toate fără ca nimeni să știe și să dezvăluie mass-media.

În 1997 și-a pierdut mama, răpusă de cancer

Anul 1997 a fost unul dintre cei mai dificili pentru George Michael, căci și-a pierdut mama, răpusă de camcer. Zece ani mai târziu, cântărețul le-a oferit un concert gratuit pentru asistentele din Serviciul Național de Sănătate, ca mulțumire pentru munca depusă. De asemenea, a devenit și ambasador al organizației Macmillan, cun oscută pentru sprijinul pe care-l oferă bolnavilor de cancer.

Mama superstarului pop a murit în anul 1997, răpusă de cancer, iar relația cu tatăl său a fost una dificilă. George are două surori mai mari, Melanie (54 de ani) și Yioda (58 de ani). Nu a avut copii, doar un fin pe care l-a botezat, fiu al unui prieten din copilărie.

În 2004, Melanie, una dintre cele două surori ale lui George, a fost nevoită să-și închidă afacerea, un magazin cu cadouri, din cauza chiriei care crescuse extrem de mult. La acel moment, celebrul ei frate nu i-a sărit în ajutor pentru a-i salva buticul din nordul Londrei. Chiar și așa, în timpul crizei din 2011, familia i-a fost alături solistului care a învins moartea atunci, dar nu și acum, notează yahoo.com.

Pe numele lui George Michael există mai multe proprietăți în Marea Britanie, iar în 2010 și-a achiziționat o vilă luxoasă în Whales Beach, in apropiere de Sydney, Australia. Între 2006 și 2008, starul era plătit regește. A câștigat aproape 50 de milioane de lire sterline în urma concertelor din acești ani, iar în decembrie 2006 a fost plătit de un miliardar rus cu 1,6 milioane de lire pentru o oră de cântat, conform The Telegraph.

 
 
Loading...