A adus încasări de 2,18 miliarde $! La 20 de ani de la lansare, “Titanic”, realizat de James Cameron în 1997, rămâne al doilea film cu cele mai multe încasări din toate timpurile pe plan mondial (după “Avatar”).


Filmul despre tragedia vaporului “Titanic”, care a naufragiat la 15 aprilie 1912, în urma dezastrului pierzându-şi viaţa peste 1.500 de oameni, încă fascinează publicul. Actorii care i-au dat viaţă s-au schimbat. Ei au rămas însă în inima publicului cu imaginea din pelicula care a câştigat cele mai multe premii Oscar din istorie, 11, la egalitate cu “Ben Hur”, din 1959.

24-star-8.jpg

Foto: Guliver/ Getty Images

În rolurile principale au jucat Leonardo DiCaprio (42 de ani) şi Kate Winslet (41 de ani). DiCaprio îl întruchipează pe Jack Dawson, un artist sărac, care o salvează de la sinucidere pe Rose, personajul căruia i-a dat viaţă Kate. Între ei se leagă o tulburătoare poveste de dragoste curmată de catastrofa îngrozitoare. Rose renunţă la logodnicul ei bogat, Cal Hock­ley, întruchipat de Billy Zane (50 de ani), pentru Jack, spre disperarea mamei ei, Ruth DeWitt-Buka­ter, personaj interpretat de Frances Fisher (64 de ani). Leonardo DiCaprio apare ca un tânăr subţirel de 22 de ani în “Titanic”, care strigă din toate puterile “Sunt regele lumii”, la bordul vasului morţii. Astăzi, starul are circa 15 kilograme în plus, faţa rotofeie, mustaţă şi barbă. După marele succes în rolul lui Jack Dawson, a fost nominalizat de şase ori la Oscar şi a dobândit statueta pentru rolul din “The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”, anul trecut.
Kate Winslet era în celebrul film o tânără de 21 de ani, la început de carieră. Astăzi, se menţine bine pentru vârsta ei, deşi s-a mai rotunjit. Între timp, s-a măritat de trei ori şi a fost recompensată cu un Oscar pentru rolul din “Cititorul”, în 2009.
Billy Zane era în “Titanic” un bărbat în floarea vârstei, la 30 de ani, cu un fizic atrăgător, dacă nu ar fi interpretat un rol negativ. Astăzi este complet chel. A dispărut încet, încet de pe ecrane, la fel ca şi părul său.

24-star-9.jpg

Foto: Guliver/ Getty Images

Frances Fisher era o femeie de 44 de ani, antipatică, din cauza rolului, în “Titanic”. Astăzi se ţine bine pentru vârsta ei, însă nu mai seamănă cu personajul Ruth DeWitt-Buka­ter. A făcut carieră în televiziune, în “Dosarele X”, “Anatomia lui Grey” şi multe altele, şi a născut o fiică din relaţia cu Clint Eastwood, Fran­cesca. Victor Garber (67 de ani) joacă în “Titanic” rolul lui Thomas Andrews, constructorul “Titanicului”. În film este un bărbat blajin şi distins, deşi e şocat de tragedie. Astăzi, părul i-a albit complet, dar surâsul i-a rămas complet neschimbat.
 
 
Loading...