National Portrait Gallery a prezentat luni portretele soţilor Obama. Barack şi Michelle au fost prezenţi la eveniment şi au fost încântaţi de cele două picturi.


Portretele soţilor Obama fac parte din colecţia de portrete prezidenţiale, proprietate a Casei Albe şi a muzeelor National Gallery şi Smithsonian.

Barack Obama, declarații de dragoste pentru soție: „A rămas lângă mine și după ce nu am mai fost președinte”

obama_michele.jpg


Barack Obama și Michelle Obama

Acesta a declarat, într-un mod ironic, că s-a gândit la faptul că soția sa stătea alături de el din obligații alături de el când era președinte, deoarece era nevoită să-și respecte responsabilitățile impuse de titlul de Prima Doamnă. Michelle a dovedit că îl iubește necondiționat și că, în pofida gândurilor și a ideilor soțului ei, ea nu avut niciun moment de dezechilibru emoțional și l-a iubit continuu.

„Vreau, de asemenea, să-i mulţumesc lui Michelle Obama pentru că a rămas cu mine şi după ce nu am mai fost preşedinte. Îmi iubesc soţia şi sunt recunoscător. Cred că America a avut mare noroc să o aibă pe ea în poziţia de Prima Doamnă. Credeam că se simţea obligată faţă de ţară ca să rămână lângă, însă nu a plecat nici după ce s-au încheiat îndatoririle ei oficiale”, a spus Obama, conform Antena Stars.

obamas.jpg


Barack Obama, Michelle Obama și fiicele Malia și Sasha
Foto: Arhivă personală

Cei doi soți au împreună două fete pe care le iubesc fără măsură și cu care se prezintă la majoritatea evenimentelor importante. Fiica cea mare, Malia Obama, este într-o relație cu un tânăr din Britania, numit Rory, și au fost surprinși în timp ce se îmrățișau și se sărutau.

 

 

Portretul care îl reprezintă pe Barack Obama este semnat de artistul afro-american Kehinde Wiley. Fostul preşedinte al Americii apare îmbrăcat cu un costum elegant, este aşezat pe un scaun şi este încomjurat de un covor de frunze verzi. Este un tablou viu, colorat, care a fost îndelung aplaudat.

hepta_3392932.jpg

sotii obama portrete muzeu
Aşa arată cele două portrete ale soţilor Obama
foto: Hepta

Reuşit este şi portretul fostei Prime Doamne, Michelle Obama, care apare tot pe scaun, pe un fond albastru deschis şi este îmbrăcată într-o rochie lungă. Pictura a fost realizată de Amy Sherald.

“Michelle Obama este o femeie în care se poate vedea reflectată oricare altă femeie”, a declarat pictoriţa.
În timp ce portretul lui Barack Obama va fi expus la etajul doi al muzeului, la secţiunea "American Presidents", încă nu a fost anunţat unde va fi expus cel al soţiei sale.

 

 
 
Loading...