Încep emoțiile pentru concurenții Eurovision 2019! Publicul din toată Europa va afla cine sunt primii finaliști Eurovision 2019 în show-ul care deschide competiția, marți, 14 mai, de la ora 22.00, în direct pe TVR 1, TVR HD, dar și TVR Internaţional.


Ester Peony este reprezentanta României, iar după cea de-a doua reptiție oficială de pe scena Eurovision 2019, artista în vârstă de 25 de ani a primit numai aprecieri cu privire la prestația sa, dar și a show-ului incendiar.

Unde are loc Eurovision 2019

Eurovision Song Contest 2019 va avea loc anul acesta la Tel Aviv, după victoria artistei israeliene Netta Barzilai, cu piesa „Toy“, din anul 2018. Cele două semifinale vor avea loc pe 14 şi 16 mai, iar marea finală se va desfăşura pe 18 mai.
Artiști din Slovenia, Belarus, Cehia, Muntenegru, Cipru, Serbia, Finlanda, Polonia, Ungaria, Estonia, Portugalia, San Marino, Islanda, Georgia, Australia, Belgia, și Grecia vor urca pe scena de la Expo Tel Aviv în prima semifinală a concursului. Doar 10 dintre cei 17 concurenți vor merge mai departe, în Marea Finală.

58631096_195383661429264_861331491943252451_n.jpg

Netta Barzilai, câștigătoarea Eurovision 2019
Foto Instagram

Programul complet al primei semifinale Eurovision 2019

În cadrul primei semifinale Eurovision 2019, fanii concursului vor avea parte de mai multe surprize și de momente artistice. Câștigătoarea de anul trecut, Netta Barzilai va deschide show-ul cu un recital bine realizat, iar priuntre piesele interpretate va fi și «Toy», cea care a adus trofeul anul trecut pentru Israel. Anul acesta, Eurovision numără cea de-a 64 ediție a concursului.

Lista țărilor participante la cele două semifinale Eurovision 2019

Marți, 14 mai, prima semifinală aduce pe micile ecrane din toată Europa primele 17 țări participante.

Prima semifinală Eurovision

 • 1. Cipru - Tamta interpretează piesa «Replay»
 • 2. Muntenegru - D mol prezintă piesa «Heaven»
 • 3. Finalanda - Darude va cânta piesa «Look Away» alături de Sebastian Rejman
 • 4. Polonia - Tulia va cânta piesa «Fire of love»
 • 5. Slovenia - Zala Kralj și Gašper Šantl vor cânta piesa «Sebi»
 • 6. Republica Cehă - Lake Malawi interpretează «Friend of a Friend»
 • 7. Ungaria - Joci Pápa cântă «Az Én Apám»
 • 8. Belarus - ZENA cântă «Like It»
 • 9.  Serbia - Nevene Božović cântă «Kruna»
 • 10. Belgia - Eliot interpretează piesa «Wake Up»
 • 11. Georgia - Oto Nemsadze interpretează piesa  «Keep On Going»
 • 12. Australia - Kate Miller-Heidke cântă «Zero Gravity»
 • 13. Islanda - Hatari va cânta piesa «Hatrið mun sigra»
 • 14. Estonia - Victor Crone cântă «Storm»
 • 15. Portugalia - Conan Osiris va interpreta piesa «Telemóveis»
 • 16. Grecia - Katerine Duska cântă piesa «Better Love»
 • 17. San Marino - Serhat interpretează «Say Na Na Na»

Juriul internațional a acordat deja punctajul după cea de-a doua reptiție oficială Eurovision 2019, iar voturile lor contează 50% din rezultatele finale.

Cine este Ester Peony și ce părere au străinii de piesa României

Ester Peony, reprezentanta României de anul acesta la Eurovision se află în Tel Aviv, acolo unde se desfășoară anul acesta concursul și a avut parte deja de cea de-a doua repetiție oficială. Fanii cunoscutului concurs sunt siguri că piesa «On a Sunday», interpretată de româncă, va ajunge în finală și va obține o poziție foarte bună în competiție.

Artista a urcat pe scena Eurovision de la Tel Aviv pe 10 mai, pentru cea de-a doua repetiție oficială și a făcut o impresie foarte bună în rândul celor care urmăresc an de an desfășurarea celui mai cunoscut concurs muzical la nivel European.  După părerea susținătorilor lui Ester Peony, piesa cu care ea ne va reprezenta la Eurovisiopn ar ajunge cu siguranță în finală. 

„România este subestimată anul acesta şi nu înţeleg de ce. O voce grozavă şi o punere în scenă foarte cool. Mult noroc, Ester, din Grecia“, a scris o cineva în secţiunea de comentarii.  

„Ester a depăşit primele emoţii şi se integrează perfect în atmosfera gândită de regizorul Petre Năstase. Momentul nostru arată aproape aşa cum ne dorim şi suntem foarte motivaţi înainte de ultima repetiţie generală din 15 mai, cea în care juriul va acorda punctajele pentru concurenţi“, a scris şefa delegaţiei României.  

 
 
Loading...