Sunt încă multe semne de întrebare după moartea lui George Michael. Un lucru e cert, poliţia din Marea Britanie a respins ipoteza comiterii unei crime în ancheta ce vizează moartea cântăreţului. Aceştia au anunţat că rezultatele testelor toxicologice sunt “iminente”.


”Suntem mulţumiţi să vă anunţăm că nu există circumstanţe suspicioase”, au transmis reprezentanţii poliţiei locale. ”Rezultatele testelor toxicologice sunt iminente”, au adăugat ei, scrie news.ro, care citează contactmusic.com.

5 cauze ale morţii lui George Michael

2011_hepta_903723.jpg

George Michael, deces, cauze, heroina, depresie
Starul şi-a dat ultima suflare în ziua de Crăciun, singur, în casa lui de pe malul Tamisei
Foto: Hepta
Citeste tot despre: 

25 decembrie, Goring-on-Thames, Oxfordshire. La puţin după ora 12.00, iubitul starului Fadi Fawaz îl descoperă fără suflare, lungit în patul său. Însă cel care cheamă ambulanţa, la 13.45 e impresarul cântăre-ţu-lui, Michael Lippman. Tot acesta din urmă face public faptul că „starul de 200 de milioane de dolari a murit din cauza unui atac de cord”. 

Vestea cade ca un fulger în inima fanilor. Toţi se întreabă de ce s-a grăbit Lippman cu concluziile şi nu a aşteptat raportul medi-co-legal. Iată 5 posibile cauze ale decesului marelui artist.

Avea SIDA. În 1991, George Michael se îndrăgosteşte de designerul brazilian Anselmo Feleppa. Acesta moare în 1993, în urma unei hemora-gii pe creier şi recunoaşte că avea SIDA. Starul de 52 de ani a ţinut secret faptul că avea virusul HIV în organism şi urma un tratament strict.

Consuma heroină. Apropiaţii, printre care şi actualul iubit Fadi Fawaz, recunosc că în ultima perioadă se refugiase iar în droguri. Pe lista stupefiantelor pe care le consuma a fost menţionată şi heroina. Inclusiv Lippman a declarat că „accesul la droguri” l-a distrus.

Era în depresie. În 1997, mama lui, Leslie Panayiotou, încetează din viaţă. George Michael îşi recunoaşte public orientarea sexuală. Însă pierderea ei îl dărâmă complet. Se refugiază în relaţia cu Kenny Goss. Se desparte de acesta în 2009 şi cei doi se împacă doar cu două săptămâni înainte ca Michael să moară. Întâlnirea cu Goss din noiembrie îl zdruncină emoţional.

Îi era ruşine de el. Din cauza consumului excesiv de droguri, George Michael pierde controlul în lupta cu kilogramele. Se îngraşă enorm şi evită să mai iasă din casă pentru că îi era ruşine cu el. Îl alungă pe iubitul său Fadi Fawaz, îşi face testamentul şi se însingurează.

Îşi pierduse vocea? La 23 decembrie 2011, recunoaşte că pneumonia severă care l-a lovit în Austria şi a fost cât pe ce să îl răpună l-a băgat în comă, a suferit o traheostomie şi când s-a trezit la viaţă vorbea cu un accent ciudat. Gu-rile rele spun că traheos-to-mia i-ar fi afectat capacităţile vocale şi acest lucru l-a distrus.

michael-2016-8961151.jpg

George Michael, deces, cauze, heroina, depresie
2016 - Ultima poză

Îşi lasă averea de 200 de milioane de dolari finilor lui

fini-892303025120.jpg

George Michael, deces, cauze, heroina, depresie
Pe fina lui Harley Moon Kemp a ajutat-o să devină designer

Deşi încă din 2005 visa să se căsătorească la un moment dat cu iubirea vieţii lui Kenny Goss, George Michael nu a mai apucat să îşi vadă visul cu ochii. Toată viaţa şi-a dorit un copil, dar nu a vrut să adopte unul până când nu întemeia o familie. Însă a avut mulţi fini. I-a botezat pe copiii fostei lui iubite din 1983, Shirlie Holliman, pe Harley Moon şi pe fratele ei Roman, dar şi pe Bluebell, fetiţa lui Geri Halliwell. În testamentul lui George Michael mai figurează surorile lui mai mari Melanie şi Yioda şi familiile acestora, dar şi iubitul Fadi Fawaz. Le-a lăsat sume importante şi celor doi nepoţi ai săi, copiii vărului său, Andros. Testamentul va fi deschis după Anul Nou.

Cântăreţul a fost descoperit decedat la vârsta de 53 de ani în reşedinţa lui din comitatul englez Oxfordshire, în 25 decembrie, însă cauza decesului artistului nu a fost deocamdată stabilită, în contextul în care prima examinare post-mortem a furnizat rezultate ”neconcludente”.

Iubitul cântăreţului, interogat de mai multe ori

Fadi Fawaz, iubitul starului britanic, cu care acesta avea o relaţie din anul 2012, a fost chestionat de poliţişti de două ori în ultimele săptămâni. Fadi Fawaz es persoana care a descoperit trupul neînsufleţit al starului pop. Poliţia a precizat că Fadi Fawaz nu face obiectul unei anchete.

George Michael a fost găsit mort chiar de iubitul său. Scena l-a dărâmat

george_fadi.jpg

geroge michael fadi fawaz
George și Fadi aveau o relație de câțiva ani
Foto: arhivă personală

Reprezentantul său a făcut terbila veste publică în jurul orei locale 23.00 (ora 01.00 a României): "Cu mare durere în suflet vă anunţăm că iubitul nostru fiu, frate şi prieten George Michael a murit acasă, de Crăciun. Familia cere respectarea intimităţii în acestea momente grele".

Cel care a găsit trupul fără viață al lui George a fost chiar iubitul său, Fadi Fawaz (42 de ani), care a confirmat totul pe Twitter, acolo unde nu mai scrisese nimic din septembrie 2015. Cei doi parteneri nu au făcut niciodată mare tam-tam pe seama relației lor, ci au încercat să fie cât mai discreți. Presa i-a prins rareori împreună.

El a fost marea iubire a lui George Michael! Ce s-a întâmplat înainte de moartea artistului

george_michael_iubit.jpg

george michael
George Michael și Kenny Goss reluaseră relația după despărțirea dramatică din 2009
foto: Getty Images

George Michael și Kenny Goss s-au despărțit în 2009, după 13 ani de relație. După separare, artistul a suferit mai multe căderi, iar în ultimul an a fost internat o perioadă într-o clinică de reabilitare exclusivistă din Elveția.

Superstarul a murit ”împăcat” în prima zi de Crăciun, la vârsta de 53 de ani, după cum a anunțat agentul său. Poliția și ambulanța au fost chemate la locuința artistului din Goring-on-Thames, Oxford, puțin înainte de ora 14.00, ora locală.

Vestea morții a devenit însă publică la o oră după miezul nopții, ora României, când managerul său a transmis un comunicat. ”Cu mare durere în suflet vă anunţăm că iubitul nostru fiu, frate şi prieten George Michael a murit împăcat, acasă, de Crăciun. Familia are rugămintea să-i fie respectată intimitatea în aceste momente grele.”

Lippman a dezvăluit ulterior că George a fost găsit ”în patul său, împăcat” și că e de presupus că a suferit un infarct.

În urmă cu o lună, publicația britanică The Sun susținea că George și Kenny se apropiaseră din nou, după ce petrecuseră mai mult timp împreună.

”George a trecut printr-o perioadă cu adevărat sumbră, mai ales după despărțirea de Kenny”, a declarat pentru Sun un apropiat al cuplului.

”Când era cu el, aveam impresia că e cineva care-l ține pe linia de plutire. Lucrurile n-au fost niciodate simple în relația lor, dar Kenny este iubirea vieții lui și îi face bine, așa că aceasta nu poate fi decât o veste foarte bună”, a adăugat sursa citată.

Michael și-a anunțat despărțirea de Kenny în timpul turneului Symphonica din 2011. ”De fapt, eu și Kenny nu mai suntem împreună de doi ani și jumătate. Îl iubesc foarte mult. Acest om mi-a adus multă bucurie și multă suferință.”

Până în acest moment, Kenny Goss nu a făcut nicio declarație cu privire la moartea fostului său iubit.

Ce mesaj se ascunde în spatele melodiei „Last Christmas”, compusă de George Michael

george2.jpg

a murit george michael
George Michael a cântat în timpul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice din Londra, anul 2012
Foto: Getty Images

"Last Christmas" este un cântec al formației britanice Wham!, care a fost lansat de Epic Records în 1984, alături de melodia "Everything She Wants". A fost scris și produs de George Michael. De asemena melodia a fost cântată de mulți alți artiști de la lansarea sa inițială.

Cariera lui George Michael, întinsă pe 4 decenii, a început cu duoul pop Wham!, în anii ’80. Pe vremea aceea, imaginea lui George Michael era sinonimă cu tot felul de controverse sexuale. Scandalul l-a transformat, însă, într-o conversație legată de sex, rușine și orientare sexuală. A devenit rapid un deschizător de drumuri iar toată energia sa și-a canalizat-o pentru a ajunge o legendă, un activist și o voce pentru comunitatea gay.

Cântecul „Last Christmas” este una dintre cele mai îndrăgite melodii din lume. Succesul său a fost uriaș. Atunci când Michael a compus cântecul pentru Wham! în 1984, aceștia se chinuiau să interpreteze o piesă de teatru chiar în preajma Crăciunului. Melodia a fost un succes incredibil și, conform celor de la Bilboard și Nielsen SoundScan, „Last Christmas” se află în topul celor mai descărcate melodii de pe internet din istoria muzicii.

george3.jpg

George Michael, în anul 1984
Foto: Getty Images

Melodia a fost reinterpretată de mulți alți artiști, precum Taylor Swift, Ariana Grande sau chiar Avril Lavigne, în 21 noiembrie 2016!

Ritmul monoton dar grațios, corul și tema romantică abordată au sedus publicul. Probabil că „Last Christmas” va deveni, acum, mai populară chiar și decât „All I Want for Christmas is You”, interpretată de Mariah Carey.

Pe măsură ce melodia a câștigat popularitate, pe atât a reușit să divizeze audiența și să o împartă în două tabere. Trebuie să ascultați versurile și, în special refrenul.

“Last Christmas, I gave you my heart / But the very next day, you gave it away / This year, to save me from tears / I’ll give it to someone special.”

 

Mesajul este despre despărțire, suferință și regret. Nu e chiar un colind de Crăciun. Acesta este motivul pentru care unii dintre noi adoră acest cântec. Atinge o latură emoțională și recunoaște tristețea care, uneori, ne poate măcina de sărbători.

Această melodie spune o poveste, cea a suferinței din dragoste. De Crăciun, avem parte de acest ritual în care primim și oferim, fapt care ne face vulnerabili, recunoscători și să le aducem considerați, dragoste și respect celor din jur. În fața unui asemenea moment, așteptările sunt mari. Poți să fii super fericit sau foarte dezamăgit. Iar Michael se joacă cu acest lucru. Atunci când spune că „își dăruiește” inima nu este numai o declarație de afecțiune. Cu este un dar, în sensul că nu ar fi putut fi oferit în alt moment al anului. Iar persoana care primește acest dar special îl dă mai departe. Iar asta doare.

george1.jpg

a murit george michael
George Michael, în timpul unui concert susținut la Milano
Foto: Getty Images

Dar, în spatele acestei povești, „Last Christmas” este, probabil, melodia de Sărbători a omului modern ale cărui amintiri sunt despre bucuriile personale și despre marile înfrângeri și nu despre sărbătoarea culturală a Crăciunului,unul dintre puținele ritualuri anuale la care societatea occidentală încă ia parte.

A trecut dincolo de semnificația religioasă și s-a transformat într-o frenezie anuală a consumerismului. Cu toate acestea, Crăciunul trezește emoție. Și mulți dintre noi trăim cu imaginea ultimului Crăciun, ne facem planuri pentru anul care vine iar „Last Christmas” are abilitatea de a-i trezi pe oameni, purtându-i prin melancolie, mobilizându-i să privească înainte.

Cine este Kenny Goss?

Kenny Goss este un dealer de artă născut în 1958 în Bromwood, Texas, într-o familie de alcoolici. Are studii de științe politice și ale educației, iar la începutul carierei a condus o firmă de majorete. Povestea de iubire dintre George și Kenny a început în 1996, însă cuplul a recunoscut acest lucru abia doi ani mai târziu, după ce artistul a fost arestat pentru  ”acte indecente” într-o toaletă din California.

În 2005 se zvonea că cei doi vor să-și oficializeze relația, dar totul a fost amânat  pentru că cei doi se temeau de indiscreția presei. Nu se știe dacă această oficializare a avut loc vreodată.

George și Kenny s-au despărțit în 2009, iar piesa ”Where I Hope You Are” vorbește despre iubirea lor.

 

“Este un Crăciun pe care nu-l voi uita vreodată: primul lucru pe care să-l vezi dimineața să fie partenerul tău care a murit, în pace, în patul său… Nu voi înceta să-ți duc dorul”, a scris Fadi, cu care George Michael ar fi avut o relație de mai mulți ani.

Fawaz este unul dintre hairstyliștii vedetelor. A colaborat nu nume mari precum Naomi Campbell, fetelE din trupa Pussycat Dolls și Emily Blunt. Acesta a fost alăturide solist și în timpul episodului care aproape l-a ucis în noiembrie 2011, o pneumonie severă care l-a făcut să se interneze la o clinic din Viena, notează bustle.com.

Recent, Andros Georgiou, unul dintre verişorii cântăreţului George Michael, a acordat un interviu în care a spus că bănuieşte că artistul a murit în urma unei supradoze accidentale de droguri.

Andros Georgiou a mai spus că muzicianul reîncepuse să consume ”droguri puternice” în ultimele luni de viaţă, dar este convins că George Michael nu s-a sinucis.

 
 
Loading...