În urmă cu aproximativ 10 ani, celebrul chef britanic Jamie Oliver se afla pe culmile succesului și era considerat unul dintre geniile gastronomiei. Vremurile bune au apus, din păcate, căci afacerea sa se află în pericol. Bucătarul a acumulat datorii astronomice și nu știe cum va ieși cu bine din toată această situație incomodă.


Imperiul de restaurante cu specific italian al lui Jamie Oliver se zguduie sub greutatea datoriilor de 71,5 milioane de lire sterline (80,7 milioane de euro), din care 2,2 milioane de lire sterline reprezintă salariile restante ale angajaţilor, scrie Business Magazin. Potrivit presei de peste Ocean, vedeta de televiziune și celebrul bucătar este dispus să facă orice pentru a-și salva afacerea aflată cu un picior în groapă.

Le-ar fi cerut administratorilor restaurantelor să reducă chiriile în speranţa că nu va intra în faliment, iar anul trecut a închis șase dintre rastaurantele sale, dar și lanțul de pizzerie Union Jack.
În ultimii ani însă lanţul de restaurante a avut de suferit şi din cauza recenziilor proaste date de clienţi privind serviciile şi preparatele, dar şi din cauza unor foşti angajaţi care au denunţat salariile mici şi mediu de lucru conflictual, relatează dailymail.co.uk. Desigur, purtătorul de cuvânt al bucătarului a negat acuzațiile formulate de foștii angajați ai lui Jamie și au subliniat că nu a existat nici măcar o singură plângere oficială formulată de aceștia. Reprezentanții au vorbit despre problemele actuale cu care se confruntă britanicul, dar au redus considerabil din anvergura acestora.

gettyimages-51859135.jpg

Foto
Afacerile lui Jamie Oliver se află în colaps
Foto:Getty

 „Suntem mulţumiţi şi copleşiţi de sprijinul creditorilor noştri pentru a reorganiza restaurantele italiene. Avem un brand puternic şi ne dorim să continuăm să furnizăm servicii, gust şi experienţe de cea mai înaltă clasă pentru clienţii noştri fideli. Lucrăm din greu pentru a ne asigura ca firma noastră să se adapteze la mediul comercial actual şi suntem încrezători că această afacere va oferi oportunităţi puternice de creştere şi rentabilitate", a fost declarația oferită de către reprezentantul lui Jamie Oliver.

Jamie Oliver, născut pe 27 mai 1975, în comitatul Essex din Anglia, este un maestru bucătar celebru în Marea Britanie, supranumit „Naked Chef“, recunoscut la nivel internațional pentru rețetele sale de inspirație tradițional britanică, dar și pentru show-urile de gătit pe care le prezintă cu pasiune și multă energie, oferind tuturor sfaturi în bucătărie.

 

 

 
 
Loading...