Potrivit variantei oficiale, muzicianul Jim Morrison s-ar fi stins din viaţă la 3 iulie 1971 în apartamentul său din Paris. Însă chiar un coleg din trupa The Doors susţine că şi-a înscenat moartea şi a fugit în Seychelles.


Circumstanţele în care s-a spus că Jim Morrison ar fi murit nu sunt credibile pentru fani. S-a anunţat că s-a uitat la un film, a făcut o baie şi ar fi decedat din cauze naturale. Ori la 27 de ani nu se moare chiar aşa din nimic. Autorităţile franceze nu au făcut nici o autopsie, pe motiv că nu s-a constatat "nimic necurat la mijloc".

În timp ce unii dau ca sigură cauza "morţii" lui Morrison dependenţa sa de droguri şi alcool, colegul lui, Ray Manzarek, e convins că şi-a falsificat moartea şi s-a retras în Insulele Seychelles din Oceanul Indian. Nu mai suporta să fie în centrul atenţiei publicului şi, ca orice rocker, nu-i mai păsa de faimă, susţine acesta. Se săturase de adolescentele care leşinau şi ţipau când îl vedeau şi de faptul că industria muzicală îi transformase poeziile în texte comerciale.

În plus, făcuse sex cu prea multe femei şi peste 20 de procese i se intentaseră pentru recunoaşterea unor copii din flori până la data morţii. Singura şansă ca să scape de pensiile alimentare nu era decât să dispară. S-a dat mort de asemenea ca să scape de închisoare. În 1969, după un chef monstruos, Morrison a apărut beat pe scenă în Florida. În timpul concertului şi-a scos degetul pe la fermoarul pantalonilor, gest obscen pentru care a fost condamnat la şase luni de muncă în folosul comunităţii. La eliberare, avea să fie testat de droguri la sânge timp de doi ani şi patru luni. Când a murit, avocaţii tocmai făcuseră apel împotriva sentinţei. Cei care cred cu tărie în varianta înscenării morţii susţin că solistul trupei The Doors însuşi ar fi afirmat public că are de gând să-şi însceneze moartea de teamă să nu ajungă în puşcărie.

Dependent de droguri şi alcool

Născut Jim Douglas Morrison, la 8 decembrie 1943, muzicianul a fost liderul formaţiei de rock psihedelic (care se caracterizează prin efecte de lumină, culoare, atmosferă sonoră evocă viziuni, halucinații, vise produse prin drogare) The Doors. Născut dintr-un tată militar şi o mamă casnică, Jim Morrison a rupt legăturile cu familia, din cauza educaţiei stricte impuse şi s-a apucat de consumul de droguri şi alcool. A avut o relaţie durabilă cu cea care avea să-i devină soţie, Pamela Courson, dar şi o colecţie impresionantă de amante. Oficial, s-a spus că Pamela l-ar fi găsit mort în baie.

Fondatorul trupei The Doors

Jim Morrison înfiinţează trupa The Doors în 1965 împreună cu Ray Manzarek, pe care l-a cunoscut la facultate. Din trupă au mai făcut parte Robbie Krieger şi John Densmore. Denumirea formaţiei provine de la un vers al poetului William Blake. Iubitor de literatură şi charismatic, Morrison e văzut de fani drept un semizeu. De aceea, muzicianul s-a autointitulat "Regele şopârlă". Printre celebrele piese lansate de trupa lui, The Doors, se numără "Back Door Man", "Break On Through (To the Other Side)", „Ghost Song" şi "Roadhouse Blues".


 
 
Loading...