Soţia fostului preşedinte al Statelor Unite, Michelle Obama, a declarat în cursul unei conferinţe organizate la Denver că se confruntă în continuare cu declaraţii discriminatorii din partea unor americani.


În cursul conferinţe organizate la împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea Fundaţiei Femeilor, Michelle Obama a povestit că i-au fost adresate cuvinte rasiste după plecarea de la Casa Albă, scrie news.ro.

Michelle n-a fost prima iubire! Cine e femeia care a refuzat cererea în căsătorie a lui Obama

obama_michele.jpg

barack michelle obama cuplu
Barack şi Michelle sunt căsătoriţi de 24 de ani

“Rising Star”, lucrarea lui David J. Garrow despre cel de-al 44-lea Președinte al SUA, tinde să devină, încă de la lansare, un best seller.

Se iubesc ca în prima zi! Mesajele romantice dintre Michelle și Barack Obama de Valentine’s Day

indra.jpg

barack obama
Barack Obama alături de Michelle Obama
foto: Arhiva Personală

Cei doi îndrăgostiți au ținut să împărtășească cu toată lumea dragostea lor și și-au schimbat mesaje romantice, pline de pasiune, pe Twitter, de Valentine’s  Day. „Happy Valentinte’s Day! De aproape 28 de ani alături de tine, dar întotdeauna ca la început”, a scris fostul preşedinte pe Twitter. Mesajul emoționant a fost publicat alături de o fotografie cu cei doi îndrăgostiți pe vremea când locuiau în Casa Albă. A fost primul mesaj al lui Barack Obama de când și-a terminat mandatul de președinte al SUA.

barack_obama.jpg

barack obama
Barack Obama alături de Michelle Obama la Casa Albă
foto: Arhiva Personală

Nici Michelle Obama nu a ezitat să-și exprime sentimentele public și a reacționat imediat. „Happy Valentine’s Day pentru dragostea vieții mele şi partenerul meu favorit de pe insulă”, au fost cuvintele fostei Primei Doamne, atașând mesajului o fotografie cu picioarele celor doi pe o plajă.

michelle_obama.jpg

michelle obama
Fotografia lui Michelle Obama pe o plajă exotică
foto: Arhiva Personală

Imediat după încheierea mandatului ca președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama a plecat într-o vacanță de vis în Hawaii, pe o insulă exotică a miliardarului Richard Branson, fostul președinte având ocazia să practice kitesurfing. Fostul lider are de gând să pună bazele unei fundații care îi va purta numele. ”Vă rog să credeți nu în capacitatea mea de a determina schimbarea, ci în a voastră”, au fost ultimele cuvinte de pe contul oficial de Twitter, înainte sa îl predea noului lider american, Donald Trump.

Cartea prezintă detalii mai puţin cunoscute din viaţa lui Barack Obama, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi ale Statelor Unite ale Americii.

Un capitol din carte este dedicate primei iubiri a lui Barack. Şi nu, nu este vorba despre Michelle.

A cerut-o de două ori în căsătorie

Când avea 20 de ani şi locuia în Chicago, Barack s-a iubit cu Sheila Miyoshi Jager, o tânără cu origini japonezo-olandeze, scrie Daily Mail.

„În iarna lui 1986, când i-am vizitat pe părinții mei, el m-a cerut în căsătorie”, a povestit femeia biografului său. Părinții ei s-au opus însă acestui mariaj, pentru că erau de părere că Barack şi Sheila sunt prea tineri pentru acest pas.

12239286_10206842181207169_2324756811867871158_o.jpg

obama carte iubire sheila
Sheila Jager este profesoară la Universitatea din Oberlin, Ohio
Facebook

Chiar şi aşa, relaţia celor doi a continuat. Sheila spune că Barack s-a schimbat când a împlinit 25 de ani şi deja visa să ajungă preşedinte. “Avea idealuri, avea pasiuni, dar ignora viața de cuplu”, a declarat femeia care acum este profesoară la Universitatea din Oberlin, Ohio (SUA).

Când Obama a părăsit Chicago, pentru a merge la Facultatea de Drept de la Harvard, relația lor era în colaps. Sheila spune că, totuși, el i-a propus să meargă împreună la Harvard și acolo să se căsătorească. Femeia l-a refuzat, motivând că propunerea lui venea mai degrabă din teama de a nu o pierde.

„Propunerea lui venea oarecum din disperare, pentru că ne vom despărți și nu venea din încrederea în viitorul nostru”, mărturisește ea.

18208964_10155265297239717_6787197297627270271_o.jpg

obama carte iubire sheila
Părinţii Sheilei Jager au considerat că fiica lor era prea tânără pentru măritiş
Foto: Facebook

După ce s-au despărţit, Barack a cunoscut-o pe Michella la un birou de avocatură şi aşa a luat naştere unul dintre cele mai mediatizate şi iubite cupluri din lume.

obamas.jpg

mesaj felicitare obama michelle
Barack Obama, alături de soţia Michelle şi cele două fete

 

 

 

 

 

 

Ea a mărturisit că a fost dezamăgită să constate că, “după opt ani de muncă încrâncenată pentru această ţară, oamenii nu mă văd pentru ceea ce sunt din cauza culorii pielii mele”.

Întrebată despre obstacolele cu care s-a confruntat în cursul preşedinţiei soţului ei, ea a explicat: “În calitate de femeie, suportăm tot felul de răni, până în punctul în care nici măcar nu ne mai dăm seama că am fost rănite. Trăim cu aceste răni şi suferim în fiecare zi. Şi cu toate acestea, ne revenim”.

Michelle Obama a confirmat că nu intenţionează să candideze la următoarele alegeri americane, deşi mulţi utilizatori de internet îi sugerează acest lucru, însă va rămâne în spaţiul public. “Angajamentul în serviciul public va rămâne întotdeauna o parte importantă din viaţa mea şi din cea a soţului meu”, a declarat ea. 

 

Loading...