George Michael a murit în seara zilei de Crăciun. Moartea celebrului solist a fost anunțată de impresarul său într-o declarație de presă emisă la ora 23:00.


„Cu o foarte mare tristețe suntem nevoiți să confirmăm că fiul nostru drag, frate și prieten George, a trecut împăcat cu sine în neființă de pe patul său de acasă, în perioada Crăciunului. Familia vă roagă să-i respectați intimitatea în această perioadă dificilă. Nu vom mai face alte comentarii în acest moment.” Așa sună anunțul despre moartea lui George Michael, care a căzut ca un trăsnet.

Solistul a fost greu încercat în ultimii 5 ani, reușind să scape cu viață dintr-o serie de episoade incredibile.

George Michael a fost la un pas să moară în 2011 din cauza unei pneumonii

După ce a fost tratat la un spital din Viena, solistul și-a făcut apariția în fața casei sale din Londra, având ochii în lacrimi. Doctorii îi efectuaseră o traheoctomie pentru a-i ține deschise căile respiratorii. Pentru o perioadă, pe patul de spital, își pierduse chiar și cunoștința.

George Michael a murit. Cântăreţul avea 53 de ani

gettyimages-81611911.jpg


George Michael avea 53 de ani
Foto: Getty

Poliţia a declarat că o ambulanţă a fost chemată la locuinţa lui George Michael din Oxfordshire, pe 25 decembrie, la ora 1.42 pm. Ei au mai declarat că moartea este tratată drept inexplicabilă, dar nu suspectă şi că vor mai face declaraţii după ce va fi efectuat examenul postmortem, conform theguardian.com

"Cu mare durere în suflet vă anunţăm că iubitul nostru fiu, frate şi prieten George Michael a murit acasă, de Crăciun. Familia cere respectarea intimităţii în acestea momente grele".

Născut în Londra, în 1963, pe numele real Georgios Kyriacos Panayiotou, George Michael a avut o carieră de succes care s-a întins pe aproape patru decenii. A devenit faimos cu trupa Wham!, datorită unor melodii precum Club Tropicana şi Last Christmas. Trupa s-a destrămat în 1986, iar Michael a început o carieră solo. Ultimul album, Symphonica, a fost lansat în 2014.

Viaţa lui George Michael a fost marcată de probleme de sănătate care şi-au pus amprenata asupra cântăreţului. El a fost la un pas de moarte în 2011, când a făcut pneumonie. Pentru a îl ajuta să respire, medicii i-au făcut o traheotomie. După timpul petrecut în spital, a trebuit să înveţe să meargă din nou. 

În plus, de-a lungul anilor, el a fost arestat de mai multe ori din cauza drogurilor şi i s-a interzis să conducă de două ori. Michael a fost implicat şi într-un accident de maşină, când s-a lovit la cap. 

 

George a rememorat acel moment. „Într-o după-amiază serveam masa și, dintr-o dată, am început să mă simt foarte ciudat. Le-am spus tuturor că trebuie să merg să mă întind pengru o jumătate de oră. Acesta a fost ultimul lucru pe care mi l-am mai amintit timp de 5 săptămâni. Trei au fost pentru a fi salvat iar două mi-au luat pentru a fi trezit. Efectiv a trebuit să învăț să merg din nou, aveam mușchii atrofiați pentru că am fost sedat atâta timp. Când m-am trezit, mă simțeam ca un moșneag.”

Accident grav de mașină, în 2013

Michael a mai avut o întâlnire cu moartea pe 16 mai 2013.

Solistul a suferit un accident rutier la acea dată. Era la volan când a pierdut controlul mașinii înaintea unei treceri de cale ferată. A fost transportat la un centru pentru traume din Londra. Nimeni nu mai fusese implicat în acel accident. Solistul a stat 2 săptămâni în spital pentru a se recupera.

Dependent de droguri

George s-a jurat, în urmă cu doi ani, că s-a lăsat de droguri. „M-am oprit. Complet. Am decis să îmi schimb viața și nu m-am mai atins de ele de peste un an și jumătate!”

Cifrele lui George Michael

  • 80 de milioane de discuri a vândut în întreaga lume în timpul carierei sale de 4 decenii
  • 1987 este anul în care a debutat cu primul său album solo, vândut în 20 de milioane de copii
 
 
Loading...