La doi ani după ce a fost criticată că a lăsat în paragină mormântul Prințesei Diana, familia acesteia a luat decizia de a schimba înfățișarea domeniului Althorp, unde Lady Di este înmormântată pe o insuliță.


Este prima schimbare majoră pe care o va suferi domeniul Althorp în 350 de ani, de când acesta a fost ”desenat” de grădinarul-șef al palatului Versailles. Earl Spencer, fratele Dianei, vrea să reamenajeze mormântul prințesei înainte de împlinirea a 20 de ani de la moartea tragică a fostei soții a Prințului Charles.

Diana a murit într-un accident de mașină, la Paris, împreună cu iubitul ei, Dodi Al-Fayed, în august 1997. A fost înmormântată pe domeniul Althorp, aparținând familiei Spencer, pe o insuliță în mijlocul unui lac artificial. Monumentul funerar este un templu modest, înconjurat de vegetație.

printesa diana.jpg

printesa diana
Prințesa Diana a murit la paris, în august 1997. Avea 38 de ani
foto: AP

 

În urmă cu doi ani, fostul bucătar al prințesei a acuzat familia Dianei că a lăsat locul în paragină, arătând că vegetația a crescut sălbatic în jurul templului, iar algele au colmatat lacul.

”Insula pe care a fost înmormântată fosta prințesă a fost întotdeauna acoperită de vegetație, cu arbori vechi... care îi conferă intimitate prințesei, pentru odihna veșnică”, a răspuns la vremea respectivă purtătorul de cuvânt al familiei.

Se pare că familia și-a însușit în sfârșit critica și a anunțat că va renova proprietatea, fără a da publicității planurile schimbării. După moartea Dianei, 38 de stejari (unul pentru fiecare an din viața prințesei) și sute de trandafiri albi și nuferi au fost plantați în onoarea ei.

mormant diana.jpg

mormant diana
Prințesa Diana a fost înmormântată pe o insuliță, pe domeniul Althorp
foto: AP
 
 
Loading...