BBC Capital prezintă impresionanta poveste a omului care, deși este lipsit de mâini și de picioare, duce o viață aproape la fel de normală ca noi toți. Incredibil este faptul că înoată, face scufundări și chiar practică unele sporturi extreme.


Nick Vujicic, în vârstă de 32 de ani, este omul care s-a născut fără membre și care îi învață pe cei aflați într-o situație similară cu a lui că cea mai importantă lecția a vieții este cum să nu renunți niciodată. indiferent de obstacol.

Medicii i-au spus că nu există nicio explicație medicală pentru dizabilitatea sa, bărbatul suferind de o afecțiune congenitală extrem de rară. Este vorba despre sindromul tetra-amelia. Nick are doar un mic picior la șoldul stâng care îl ajută să își mențină echilibrul.

Vujicic nu a fost dintotdeauna încrezător în propriile puteri. Pe măsură ce a crescut în Melbourne, în Australia, s-a confruntat constant cu depresia și cu hărțuirea în școală. La vârsta de 10 ani, chiar a avut tentativa de a se sinucide. Însă, pe măsură ce a trecut timpul, a învătat să aibă o atitudine pozitivă și să devină carismatic. Astfel, la vârsta de 17 ani, întâlnindu-l pe îngrijitorul de la liceul unde a învățat, acesta l-a determinat să susțină discursuri motivaționale în fața publicului. De atunci, Vujicic a vorbit în fața unor mulțimi uriașe în peste 50 de țări, de la grupuri de afaceri, până la elevi.

În prezent, locuiește în California alături de soția sa, Kanae și de cei doi copii ai lor, fiind liderul unei organizații non-profit și al unor asociațiilor "Life Without Limbs" și "Attitude is Altitude" care promovează discursurile motivaționale. Nick este un mare iubitor de adrenalină și adoră să practice sporturi precum înotul, scufundările, surfingul sau chiar saltul cu parașuta (cu însoțitor, desigur).

 

 
 
Loading...