Se împlinesc 8 ani de când una dintre cele mai apreciate a tuturor timpurilor a murit, lăsând în urmă cântece care au făcut istorie, dar şi întrebări care nu îşi vor găsi răspuns. Pe 11 februarie 2012 lumea industriei muzicale avea să fie zguduită ireversibil de o veste teribilă. Whitney Houston,o voce inegalabilă şi o artistă consacrată, era găsită moartă în cada unui hotel, la doar 48 de ani, iar autopsia acesteia a scos la iveală amănunte cutremurătoare despre cea care a fermecat zeci de mii de oameni cu vocea sa.


Whitney Houston, posesoarea a şase Grammy şi a unei voci care a făcut furori, a murit în urmă cu opt ani, după ce ani la rândul s-a luptat cu dependenţa de substanţe interzise şi cu traumele care au marcat-o de-a lungul existenţei. Aplauzele furtunoase, succesul mondial şi aprecierea prietenilor nu i-au adus bucuria la care visa, iar viaţa sa amoroasă nu a făcut decât să-i sporească zbuciumul interior. 

Whitney Houston, deţinătoarea a şase premii Grammy

În 1985, cântăreaţa îşi lansa albumul de debut, "Whitney Houston", care s-a vândut în milioane de unităţi şi a oferit hit după hit. "Saving All My Love for You" i-a adus primul Grammy, pentru cea mai bună artistă pop. "How Will I Know", "You Give Good Love" şi "The Greatest Love of All" au devenit, de asemenea, hituri. În total, Whiteny a fost deţinătoarea a nu mai puţin de şase premii Grammy.

Un alt album premiat cu mai multe discuri de platină, "Whitney", a fost lansat în 1987 şi a inclus hituri ca "Where Do Broken Hearts Go" şi "I Wanna Dance With Somebody".

whitney.jpg

whitney houston
Whitney Houston a jucat în filmul "The Bodyguard" alături de Kevin Costner
Foto:GettyImages

În 1992, ea devenea un star al cinematografiei, apărând alături de Kevin Costner în filmul "The Bodyguard", care, în ciuda criticilor amestecate, a fost un succes pe plan internaţional. A dat istoriei şi unul dintre cele mai memorabile cântece ale sale - un uimitor cover al piesei lui Dolly Parto "I Will Always Love You", care a stat săptămâni în şir în topuri şi a câştigat premiul Grammy pentru înregistrarea anului. Totodată, Whitney a câştigat premiul Grammy pentru cea mai bună artistă pop, iar coloana sonoră a filmului a primit Grammy pentru cel mai bun album al anului.

Whitney Houston şi Bobby Brown, o poveste de dragoste între agonie şi extaz

Viaţa lui Whitney Houston nu a fost nici pe departe una liniştită. În spatele unei voce colosale şi a prezenţei impunătoare, se ascundea un suflet sensibil care a suportat, de-a lungul anilor, un tratament draconic din partea unui soţ violent. Faima a purtat-o pe cele mai înalte culmi ale succesului, dar nu i-a adus niciodată liniştea dorită, iar viaţa personală a lui Whitney a fost întotdeauna un haos care a determinat-o să apeleze la diferite substanţe interzise. De altfel, consumul de cocaină a fost cel care a contribuit decisv la moartea sa din anul 2012.

bobby-brown-si-whitney.jpg

bobby brown
Bobby Brown şi Whitney au avut o relaţie tumultoasă
Foto:GettyImages

S-au scris sute de pagini despre relaţia toxică pe care a avut-o cu fostul soţ, dar şi despre aşa-zisa aventură cu asistenta Robyn Crawford, iar documentarul “Whitney: Can I Be Me?” oferă nouă asupra vieții personale a uneia dintre cele mai apreciate voci din industria muzicală. Potrivit documentarului,fostul soț al lui Whitney, Bobby Brown, a avut conflicte cu asistenta Robyn Crawford , care s-au finalizat cu violențe fizice. Cei doi concurau pentu inima cântăreței, iar Bobby nu dorea să o accepte pe Robyn în apropierea soției sale.

whitney-houston-with-her-assistant-robyn-crawford.jpg

whitney houston
Whitney era nedespărțită de asistenta personală, Robyn
Foto:GettyImages

În documentar, un prieten apropiat cuplului declară:“ Nu cred că era lesbiană, ci bisexuală. Robyn îi oferea lui Whitney liniște și calm, iar astfel ea și-a găsit echilibrul. Robyn, care acum este căsătorită și are copii, a declarat că nu dorește să participle la documentar pentru că „ a reușit să treacă peste evenimente și acum își vede de viața ei.

Producătorul documentarului, Nick Broomfield susține că :”Bobby a iubit-o pe Whitney atât de mult încât a avut puterea să recunoască că soția sa ar fi fost mult mai fericită dacă i s-ar fi permis să fie împreună cu cea pe care a iubit-o cu adevărat, Robyn”.

Unica fiica a lui Whitney, destin similar cu cel al vedetei

Bobbi Kristina, singurul copil al artistei care a avut parte de un sfârşit tragic, a fost foarte apropiată de mama ei şi a moştenit de la vedetă talentul muzical. Whitney Houston şi fiica ei au cântat împreuna la televiziunea americană în anul 2009. Cu acea ocazie, ele au interpretat împreună piesa “My love is yiur love”, în Central Park din New York, într-o ediţie specială a emisiunii „Good Morning, America”, difuzată de către postul de televiziune ABC.

fiica_lui_whitney_houston.jpg

fiica lui whitney houston
Fiica lui Whitney Houston, Bobbi Kristina, avea numai 22 de ani când a murit
Foto: Hepta

Din nefericire, moartea lui Whitney a reprezentat un moment de cotitură în viaţa lui Bobbi, un impas pe care nu a ştiut niciodată cum să îl depăşească şi care a contribuit la adâncirea tinerei în consumul de substanţe interzise. La doar câteva zile după decesul cântăreţei, Bobbi Kristina a fost transportată de urgenţă la spital întrucât acuza stări de rău, simţindu-se copleşită de întreaga situaţie. În 2012, tânărsa a fost acuzată că ar consuma droguri după o serie de apariţii controversate în episoadele reality show-ului „The Houstons: On Our Own” produs şi difuzat de televiziunea Lifetime, cu scopul de a prezenta viaţa familiei Houston, după decesul celebrei artiste. 

Problemele cu care s-a confruntat după decesul mamei nu şi-au găsit soluţionare, iar Bobbi s-a stins la aproximativ şase luni după ce a fost găsită inconştientă în cadă, în incinta vilei pe care o deţinea în Statele Unite ale Americii, Atlanta. Incidentul a fost unul amplu dezbătut de presa de peste Ocean cu atât mai mult cu cât prezenta similarităţi bizare cu modul în care mama tinerei a murit pe 11 februarie 2012.

Loading...