Fostul star Baywatch a făcut un apel la liderii lumii și le-a cerut, într-o scrisoare deschisă, să intervină pentru eliberarea fondatorului WikiLeaks Julian Assange. Pamela Anderson (49 de ani) susține că nu mai există niciun motiv pentru care Assange să fie captiv, în condițiile în care Suedia a renunțat la acuzațiile ridicate împotriva lui..


În scrisoarea sa, Pamela Anderson afirmă că Theresa May este "cel mai prost premier din istorie" și îl laudă pe liderul laburist Jeremy Corbyn. Actrița în vârstă de 49 de ani o acuză pe May că îl ține pe Assange "prizonier în ambasadă de cinci ani și refuză să îl lase să plece. Theresa May, care nu vrea să dea mâna cu victimele incendiului de la Grenfell Tower. Căreia nu îi pasă de oamenii săraci. Căreia nu îi pasă de justiție sau pace. Căreia nu îi pasă de Julian. Cel mai prost premier din istorie", potrivit Digi24.

Fondatorul WikiLeaks scapă de ancheta pentru viol

assange.jpg

julian assange viol
Assange a publicat pe Twitter această fotografie, după ce a aflat vestea
Foto: Twitter

Julian Assange  se află din 2012 în Ambasada Ecuadorului din Londra. El s-a refugiat acolo pentru a evita extrădarea în Suedia, unde era acuzat de viol, acuzații pe care le-a respins. O suedeză de 30 de ani este cea care a formulat o plângere penală împotriva acestuia, acuzându-l că a violat-o.

Totodată, Julian Assange a refuzat de la bun început să meargă la Stockholm, pe motiv că ar puta fi extrădat în Statele Unite ale Americii și condamnat la închisoare, deoarece a publicat pe WikiLeaks sute demii de documente secrete despre războaiele din Agfganistan și Irak. După ce a aflat vestea, Julian Assange a publicat o fotografie cu el zâmbit.

Avocatul său, Per Samuelson, a declarat că decizia procurorului este „o victorie totală” pentru clientul lui, potrivit BBC.  Motivul anulării anchetei preliminare este acela că, în Suedia, o anchetă trebuie sădureze cât mai puțin, iar Ambasada Ecuadorului nu vrea să colaboreze cu Suedia și să-l aducă pe Assange la Stockholm. În consecință, ancheta a fost închisă, însă cazul „expiră” în 2020, deci dacă acuzatul s-ar prezenta în Suedia până atunci, investigația ar fi reluată. 

 

Loading...