Reprezentanta României, Ester Peony, intră în concurs în 16 mai, pe poziţia şase, cu melodia „On a Sunday", alături de Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania și Malta.


„Sunt nerăbdătoare să cânt pentru românii din țară și de pretutindeni. După trei luni de pregătiri intense, urmate de mai multe repetiții pe scena de aici, momentul pe care îl așteptăm cu toții a sosit. Sper ca românii din țară să fie alături de mine în această seară, iar cei din străinătate să voteze pentru calificarea României în marea finală. Pentru ei voi cânta în această seară, iar succesul meu va fi și al lor!", a declarat Ester Peony, reprezentanta noastră la ESC 2019.

ester-peony-eurovision_2.jpg

ester peony eurovision
În 16 mai, Ester Peony intră în semifinala Eurovision 2019
foto: Eurovision România

 

Fanii din cele 18 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Germania, Marea Britanie şi Italia decid, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală.

Chiar dacă românii de acasă nu au dreptul să voteze pentru reprezentanta noastră în concurs, votul celor din diaspora poate fi cel care va înclina balanţa calificării României în finala Eurovision.

Iată cum pot vota românii din afara țării

vote_for_romania_16_mai.jpg

romania eurovision 2019
Iată cum puteți vota pentru România dacă vă aflați în oricare dintre țările din listă

 

Joi seara, 16 mai, voturile românilor din Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta, Germania, Marea Britanie şi Italia contează în proporţie de 50%, restul de 50% fiind decizia juriilor din fiecare ţară.

Tot ce au de făcut cei care vor să susţină România este ca, în perioada alocată votării (ce se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 18 piese), să voteze 06 (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app. Numerele de telefon şi SMS şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară televiziunea publică ce transmite concursul, dar le puteţi găsi şi online, pe portalurile tvr.ro, eurovision.tvr.ro sau pe pagina oficială de Facebook Eurovision România.

Românii din străinătate pot vota de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Finala Eurovision 2019 are loc în 18 mai

Finala Eurovision 2019 are loc sâmbătă, 18 mai, iar telespectatorii români o pot urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00, dar și pe YouTube.

Evenimentul este urmărit, anual, de aproape 200 de milioane de oameni de pe mai multe continente, iar în România este transmis în exclusivitate de Televiziunea Română.

Cine este Ester Peony

ester_peonyy.jpg

Ester Peony a făcut o impresie foarte bună la cea de-a doua reptiție Eurovision de la Tel Aviv
Foto Instagram

 

Ester Alexandra Crețu (25 de ani), pe numele de scenă Ester Peony,  s-a născut la Câmpulung, dar și-a petrecut copilăria în Canada, unde a studiat jazz-ul de la vârsta de 8 ani. Patru ani mai târziu s-a întors în România şi s-a înscris la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Piteşti, secţia Pian. La 13 ani,  ea s-a transferat la secţia Chitară clasică până în clasa a IX-a, când şi-a continuat studiile la secţia Canto clasic.

În anul 2014, Ester s-a făcut remarcată în mediul online prin înregistrarea unor coveruri în stil propriu, fapt care i-a adus aprecierea internauţilor, dar au rerezentat şi piatra de temelie către semnarea unui contract cu o casă de discuri din România.

Ester Peony formează un cuplu cu Alexandru Şerbu, producătorul piesei „On a Sunday”.

 

Citește și: 

Eurovision 2019. Care sunt țările din prima semifinală care s-au calificat în finală

Record! Participarea lui Ester Peony la Eurovision ne costă 230.000 de euro

 

Loading...