E imposibil să nu fii ascultat măcar o dată melodia „Last Christmas” cântată de formația britanică Wham!, care îl avea ca solist pe George Michael. Din păcate, anul trecut, a fost primul Crăciun fără artist, care s-a stins chiar în 25 decembrie. Melodiile sale, inclusiv „Last Christmas” sunt, însă, nemuritoare. Astăzi, Click! vă spune povestea acestui hit, care este și piesa cu cele mai multe cover-uri.


A fost un șoc anunțul morții lui George Michael, în 25 decembrie 2016. Tocmai în zilele în care nu exista, poate, post de radio care să nu difuzeze unul dintre hit-urile Crăciunului, și anume „Last Christmas” („Ultimul Crăciun”), cântat de George Michael, pe vremea când era solistul trupei Wham!

Click! vă spune povestea uneia dintre cele mai frumoase și fredonate melodii din perioada Sărbătorilor de Iarnă.

În urmă cu 32 de ani, în 10 decembrie, băieții de la Wham! lansau „Last Christmas”, o piesă compusă și produsă de George Michael.

În 1984, cei băieții erau populari în topurile muzicale britanice, iar atunci aceștia au declarat că urmează să lanseze ceva special pentru Crăciun.

La acea vreme, presa a crezut că bătălia pentru un Number 1 al sfârșitului de an avea să fie între ei și Frankie Goes to Hollywood, o altă formație la modă.

Până la urmă nici Wham!, nici Frankie Goes to Hollywood nu a ocupat prima poziție în topul lunii decembrie, iar „Last Christmas” s-a clasat pe locul 2 în Marea Britanie.

Melodia a fost inclusă pe albumul „Music from the Edge of Heaven”, al treilea material discografic al trupei Wham!

După lansarea melodiei, a venit și videoclipul, o poveste emoționantă, desfășurată într-un decor de iarnă de vis, în Elveția.

În videoclip, George Michael joacă rolul unui bărbat îndrăgostit, care încă suspină după fosta iubită, aflată și ea în aceeași cabană cu el de Crăciun, dar cuplată cu cel mai bun prieten al său.

Frumoasa Kathy Hill, pe vremea aceea brunetă, o interpretează pe fosta iubită, cea care apare îmbrăcată într-o canadiană roșie.

kathy_atunci_si_acum.jpg

kathy hill last christmas poveste
Kathy Hill era brunetă când a filmat pentru videoclip. Acum, este blondă, dar la fel de frumoasă

Chiar dacă în 1984 nu a debutat pe prima poziție în topurile muzicale, piesa „Last Christmas” a ajuns să fie cea mai ascultată melodie de Crăciun, de pe Spotify, în 2013.

La începutul poveștii am menționat și multiplele coveruri făcute după „Last Christmas”, iar primul care ne vine în minte este cel realizat de Cascada, în 2007. Oricum, lista de artiști care s-au îndrăgostit de acest cântec este una lungă și îi cuprinde pe Savage Garden, Ariana Grande, Coldplay, Taylor Swift și Arctic Monkeys, potrivit europafm.ro.

Suferea de o boală de inimă

George Michael a încetat din viaţă în locuinţa sa din Goring-on-Thames, Oxfordshire, la vârsta de 53 de ani. A fost găsit mort de partenerul său, Fadi Fawaz, în dimineaţa de Crăciun, 25 decembrie 2016.

Potrivit autopsiei, George Michael a murit din cauze naturale, suferind de cardiomiopatie cu miocardită şi steatoză, a anunţat Darren Salter, medicul legist din Oxfordshire, citat de „The Independent“.

george_michael.jpg

george michael last christmas poveste
George Michael a murit anul trecut, chiar în prima zi de Crăciun

Potrivit British Heart Foundation, cardiomiopatia este o boală care afectează muşchiul inimii, făcându-l elastic şi subţire, ceea ce înseamnă că este în imposibilitatea de a mai pompa eficient sânge în organism. Cauza oficială a morţii lui George Michael a spulberat astfel numeroasele speculaţii apărute după decesul artistului, potrivit cărora artistul ar fi murit din cauza unei supradoze de droguri, zvonuri întărite şi de un bun prieten al starului care a dezvăluit că acesta consuma droguri, alcool şi lua medicamente antidepresive.

 
 
Loading...