Predicţii Oscar 2020. Mai sunt doar câteva zile până la cea mai aşteptată seară a cinematografiei americane: decenrnarea premiilor Academiei de Film. Pe 9 februarie, la Teatrul Dolby, din Los Angeles, cele mai mari nume de la Hollywood şi nu numai se vor strânge pentru a afla cineva va pleca acasă cu una dintre faimoasele statuete. Conform specialiştilor, marea bătălie se dă între filmele "1917" şi "Parasite", iar lucrurile stau foarte clar la categoriile care premiază actorii.


Gala Oscar 2020 este încununarea a câteva luni pline de ceremonii de premiere a celor mai importante filme ale anului 2019. Toată lumea aşteaptă să află cineva va pleca acasă cu o statuetă în seara de 9 februarie şi fiecare are proprii favoriţi. 

Predicţii Oscar 2020. Cine are cele mai mari sanse de câștig

Ca în fiecare an, criticii de film de peste Ocean au făcut predicţii pentru Oscar 2020. Bătălia în acest an se dă între două filme, "1917" şi "Parasite", fiecare cu plusuri şi minusuri. La categoriile pentru actori, fie că sunt în rol principal sau secundar, lucrurile sunt mult mai clare şi specialiştii nu cred că pot exista surprize. 

Predicţii Oscar 2020. Cel mai bun film

Premiul pentru "Cel mai bun film" este cel mai râvnit, iar cele nouă pelicule nominalizate speră că vor pleca acasă cu el. Dacă în ultimii doi ani, Academia de Film a oferit surprize la alegerea câştigătorului ("Moonlight" a bătut "La La Land" în 2018, iar "Green Book" a ieşit învingător în faţa peliculuei "Roma" în 2019), acum lucrurile par destul de clare. Filmul "1917", a lui Sam Mendes, este fix ceea ce caută Academie: e un film despre război, notează variety.com. Cu recenzii foarte bune, pelicula despre Primul Război Mondial a câştigat deja Globul de Aur. "Parasite" poate fi surpriza, mai ales că mulţi oameni din domeniul cinematografiei, scenarişti, regizori, actori, îl preferă. Câştigător al pretigiosului Palm d'Or, la Cannes, în mai 2019, dar şi a numeroase premii acordate de asociaţiile de critici, filmul pare că are şanse mari şi ar putea deveni unul dintre puţinele pelicule în altă limbă decât engleza care să plece acasă cu marele premiu. 

Predicţii Oscar 2020. Cel mai bun regizor

Dacă iniţial s-ar fi crezut că Martin Scorsese ("The Irishman") şi Quentin Tarantino ("Once Upon a Time in Hollywood") se vor "duela" pentru "Cel mai bun regizor", iată că lucrurile nu stau aşa. Sam Mendes ("1917") şi Bong Joon Ho ("Parasite") sunt principalii favoriţi. Dacă jurnaliştii de variety.com cred că membrii academiei îi vor da lui Bong premiul, criticii de la hollywoodreporter.com sunt de părere că Mendes va pleca acasă cu trofeul.

Predicţii Oscar 2020. Cel mai bun actor

Şi la categoria "Cel mai bun actor" se credea, iniţial, că altcineva va pleca acasă cu trofeul: Adam Driver pentru rolul lui din "Marriage Story". Însă, după Globurile de aur, premiile SAG şi alte ceremonii, e clar că Joaquin Phoenix va primi un Oscar pentru "Joker". Criticii de la Variety însă cred că poate exista o mică surpriză: Antonio Banderas, pentru "Dolor y Gloria", a primit o nominalizare în ciuda predicţiilor, aşa că există o şansă să îl învingă pe Phoenix.

Citeşte şi

Brad Pitt a glumit pe seama prințului Harry la Premiile BAFTA. Cum au reacționat William și Kate

Premiile SAG 2020: Lista completă a câştigătorilor. Ceremonia s-a încheiat cu o surpriză de proporţii

predictii-oscar-2020-joaquin-phoenix-renee-zellweger.jpg

predictii oscar 2020
Predicţii Oscar 2020: Joaquin Phoenix şi Renee Zellweger
foto: Profimedia

Predicţii Oscar 2020. Cea mai bună actriţă

Pentru premiul la categoria "Cea mai bună actriţă", nimeni nu crede că altcineva decât Renee Zellweger ar putea să câştige. Actriţa, care are rolul principal în pelicula "Judy", a fost deja premiată la restul ceremoniilor (Globurile de Aur, BAFTA, SAG), aşa că e evident că va pleca acasă cu al doilea ei Oscar din carieră. 

Predicţii Oscar 2020. Cel mai bun actor într-un rol secundar

predictii-oscar-2020-brad-pitt.jpg

predictii oscar 2020
Predicţii Oscar 2020: Brad Pitt
foto: Profimedia

Nici pentru categoria "Cel mai bun actor într-un rol secundar" nu sunt dubii: niciunul dintre ceilalţi nominalizaţi, nici chiar Al Pacino ("The Irishman"), nu are şanse în faţa lui Brad Pitt. 

Predicţii Oscar 2020. Cea mai bună actriţă într-un rol secundar

predictii-oscar-2020-laura-dern.jpg

predictii oscar 2020
Predicţii Oscar 2020: Laura Dern
foto: Profimedia

Variety notează că un singur nume ar fi putut să concureze cu Laura Dern ("Marriage Story"), la această categorie: Jennifer Lopez, pentru "Hustlers". Cum însă JLo, preferata multora, nu a fost nici măcar nominalizată, Dern e favorită pentru a lua primul ei Oscar din carieră. 

Astfel, predicţile pentru Oscar 2020 par a fi destul de clare, iar seara va decurge fără prea multe surprize. Asta, desigur, în cazul în care membrii Academiei de FIlm nu decid să lase iar pe toată lumea cu gura căscată chiar la final. 

 

 
 
Loading...