Duminică spre luni (26 - 27 februarie), a avut loc ceremonia de decernare a premiilor Oscar care s-a ținut la Los Angeles, la Dolby Theatre. Click v-a prezintat pas cu pas cel mai important eveniment din industria filmului!


Cei mai cunoscuți actori și actrițe din întreaga lume au participat la decernarea premiilor Oscar. Ceremonia a început la ora 3.00 (ora României) și s-a încheiat la ora 7:00.

 

UPDATE 7:20 „Moonlight” a câștigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film

UPDATE 7:00 Casey Affleck și Emma Stone au câștigat Oscarul la categoria cel mai bun actor respectiv actriță în rol principal

UPDATE 6:45 Damien Chazelle câștigă premiul Oscar la categoria „Cel mai bun regizor” cu filmul „La La Land”

UPDATE 6:33 „Moonlight” a cucerit premiul Oscar la categoria „Cel mai bun scenariu adaptat”

UPDATE 6:30 Premiul Oscar pentru „cel mai bun scenariu original” l-a câștigat „Manchester by the Sea”

UPDATE 6:19 Oscarul pentru „Cea mai bună melodie de film” a fost luat de „Audition (The Fools Who Dream) -  La La Land”

UPDATE 6:16 „La La Land” ia Oscarul și la categoria „Cea mai bună muzică”

UPDATE 6:00 „La La Land” a cucerit cel de-al doilea premiu Oscar al serii la categoria „Cea mai bună regie de imagine”

UPDATE 5:45 Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar de scurt metraj l-a câștigat „The White Helmets”

UPDATE 5:37 Premiul Oscar pentru cea mai bună editare l-a câștigat filmul „Hacksaw Ridge”

UPDATE 5:31 Premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale s-a dus către „The Jungle Book”

UPDATE 5:15 Primul Oscar în această seară pentru filmul „La La Land” este acordat la categoria „Cel mai bun decor”

UPDATE 5:12 Premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație a fost acordat pentru „Zootopia”

UPDATE 5:10 Premiul Oscar pentru cel mai bun scurt metraj de animație a fost câștigat de „Piper”

UPDATE 4:58 „The Salesman” a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin

UPDATE 4:45 Viola Davis a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar

viola12.png

premiile oscar 2017
Viola Davis a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar
Getty Images

UPDATE 4:30 Premiul Oscar pentru mixul de sunet a fost câștigat de echipa filmului „Hacksaw Ridge”

UPDATE 4:27 Premiul Oscar pentru montajul de sunet a fost câștigat de echipa care a stat în spatele filmului „Deepwater Horizon”

UPDATE 4:10 „O.J.: Made in America“ a fost desemnat cel mai bun documentar la gala Oscar 2017

UPDATE 4:00 Oscarul pentru cele mai bune costume l-a câștigat filmul „Fantastic Beasts and Where to Find Them”

UPDATE 3:55 Oscarul pentru Cel mai bun machiaj şi coafură revine echipei filmului „Suicide Squad“

UPDATE 3:50 Câștigători Oscar 2017: Mahershala Alia câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar

UPDATE 3:30 Justin Timberlake a deschis ceremonia decernării premiilor Oscar cu melodia „Can't Stop the Feeling”

justin.jpg

premiile oscar 2017
Justin Timberlake
Foto: Getty Images

UPDATE 3:25 Toată lumea a așteptat cu nerăbdare ca Meryl Streep să își facă apariția pe covorul roșu. Actrița a primit o nominalizare pentru cea mai bună actriță într-un rol principal pentru interpretarea din pelicula „Florence Foster Jenkins”. 

meryl_streep.png

premiile oscar 2017
Meryl Streep, zâmbitoare pe covorul roșu
Foto: Getty Images

UPDATE 3:00 Actorul de comedie şi realizatorul de talk-show Jimmy Kimmel va prezenta pentru prima dată grandioasa gală de decernare a premiilor Academiei Americane de Film. Este de aşteptat ca gala Oscar 2017 să fie una marcată de declaraţii politice având în vedere preşedinţia controversatului republican Donald Trump.  

UPDATE 2:25 Părerea experților de cinema și a bookmakeriilor coincide, atunci când este vorba despre cel mai bun film al anului, ”La La Land”. Va fi cam imposibil să câștige bookmakerii ceva din pariuri, deoarece cotele sunt atât de mici, încât la fiecare dolar pariat, în cazul câștigului filmului ”La La Land”, clienții vor câștiga doar 14 cenți. Cu alte cuvinte, de faptul că ”La la Land” va lua Oscarul pentru cel mai bun film al acestui an, sunt siguri absolut toți.

UPDATE 2:20 Mick Jagger (73 de ani) s-a lăsat fermecat de o focoasă actriță argentiniană la o petrecere organizată de Colin Firth cu ocazia decernării premiilor Oscar. Calu Rivero (29 de ani) l-a dat peste cap pe Mick Jagger la o petrecere privată. Ceva mai târziu, actrița care apare în câteva telenovele sud-americane și-a manifestat simpatia pentru starul trupei Rolling Stones publicând pe Instagram o poză cu marele artist.

UPDATE 2:00 Puteți să vedeți, aici, cine au fost actrițele care au purtat cele mai frumoase rochii la gala decernării premiilor Oscar 2017

jackie.png

castigatori premiile oscar 2017
Jackie Chan a fost cel mai căutat pentru autografe la sosirea pe covorul roșu
Foto: Getty Images

UPDATE 00:50 Asghar Farhadi, regizorul iranian al filmului „The Salesman”, nominalizat la Oscar, a declarat că solidaritatea cetățenilor în fața interdicției de călătorie impusă de Donald Trump este cea mai bună soluție pentru a critica „fascmismul și pentru a obține o victorie împotriva extremismului”. Premiile Oscar din această seară vor fi și despre Donald Trump. Prestigiosul ziar The New York Times va difuza, de exemplu, în timpul ceremoniei, un spot publicitar în care va ataca știrile false. Mai mulți actori și celebrități vor lua atitudine față de comportamentul neopotrivit al președintelui american. 

 

Premiile Oscar 2017: „La La Land”, pe cât de lăudat, pe atât de criticat

Anul acesta, filmul favorit care are toate șansele să ia premiul Oscar pentru cel mai bun film este musicalul „La La Land”. Pelicula a fost nominalizată deja la 13 categorii și a fost plasat alături de alte producții de excepție care au intrat în istoria cinematografică precum „Titanic” sau „All About Eve”. „La La Land” a câștigat până în momentul de față șapte Globuri de Aur și cinci premii Bafta. Pe cât este însă de lăudat, pe atât este de criticat atunci când este analizat în detaliu. Unele păreri critice îl consideră un film controversat din cauza întâmplărilor petrecute de-a lungul firului narativ.

Filmul preferat la Premiile Oscar, "La La Land", distrus de critici: "Este o ruşine pentru Hollywood"

la_la_land1.jpg

land
La la LAnd
foto:click.ro
Citeste tot despre: 

„La La Land” este nominalizat la 13 categorii, ce îl face să stea alături de „Titanic” sau „All About Eve”. Mai mult decât atât, musicalul a pus deja mâna pe șapte Globuri de Aur și cinci premii Bafta. Criticii din Marea Britanie au fost la fel de fermecați de fenomenul „La La Land” și a primit stele de la publicații ca ”The Sun”, „The Mirror”, „Metro” sau de „The Guardian”, „The Times” și „The Thelegraph”.

lalaland.jpg

land
La La Land, distins cu numeroase premii
foto:Getty Images

În astfel de circumstanțe ar fi fost și normal ca filmul să fie ”despicat în patru” și să devină controversat. Sebastian, personajul de Plumb al filmului, (Ryan Gosling) a fost acuzat de mitocănie și insensibilitate. Mulți privitori nu au înțeles de ce el și Mia (Emma Stone) au ajuns să se despartă în final. O separare temporară nu ar trebuie să ducă la o despărțire definitivă și să distrugă o relație ca a celor doi.

Alți critici au adus acuzații mult mai zdrobitoare. ”<<La La Land>> a fost de marcă slabă, plictisitoare, plată, o marcă lipsită de umor, deși se vehiculează că ar fi comedie, și devine un film dezamăgitor de mediocru”, a spus criticul de filme David Cox, conform The Guardian.

De fapt, aceste reacții pot fi duse la o altă extremă: favoritul Oscarului este un film fals, deficitar?

lalaland.jpg

land
Ryan Gosling și Emma Stone
foto:Getty Images

Părerea criticului este că acest film nu se încadrează în categoria musicalurilor, prin simplu fapt că, filmele de acest gen sărbătoresc iubirea și viața, pe când „La La Land” face exact opusul. Se pare că personajele nu știu să exprime ce sunt și ce înseamnă  unul pentru celălalt.

David este de părere că persoanele care asociază acest film cu celebrul „Casablanca” greșesc. Cele două filme sunt foarte diferite, după părerea lui, deoarece Casablanca este o ecranizare ce ilustrează sacrificiul pentru dragoste, pe când, în „La La Land”, dragostea este sacrificată pentru sine, iar personajele sunt narcisiste. Acestea nu pot fi complexe pentru că sunt obsedate de ceea ce sunt și cine sunt.

„Atunci când Sebastian ajunge la casa Miei să o ducă la audiție, nu poate folosi soneria, ca un om normal, ci folosește claxonul mașinii.   Nu mai contează vecinii, Sebastian este cel important! Când Mia îl caută pe Sebastian în sala de cinema, ea stă în fața ecranului și blochează imaginea. Ceilalți oameni din sală nu mai contează, doar ea este importantă!”, a fost părerea lui David Cox.

Celebrul critic de filme subliniază faptul că, în acest film, iubirea este superficială. „Cu o seară în urmă își declară iubirea veșnică, dar preferă să trecă peste aceasta ca să-și urmeze visurile, iar la final, zâmbetele celor două personaje indică faptul că ambele au atins ceea ce contează cu adevărat, autosatisfacția”.

Cu toate acestea, David admite că filmul este o ilustrare a timpurilor noastre. Auto-hrănirea, auto-promovarea și autoportretarea demonstrează că, de fapt, toții suntem narcisiști.

Premiile Oscar 2017: Ada Solomon, primul producător român alfat în cursa pentru un premiu

Printre filmele nominalizate la Oscar se află și „Toni Erdmann”, produs de românca Ada Solomon și filmat la București. România poate ajunge din nou pe harta mondială a cinematografiei, filmul realizat de Ada având mari șanse să câștige premiul pentru „cel mai bun film străin”.

Ada solomon lucrează de peste 20 de ani în domeniul cinematografiei și este unul dintre cei mai activi cineaști din Noul Cinema românesc, atât ca producător, cât și ca distribuitor de film și manager de cinema.

Cine e românca nominalizată la Oscar! Lucrează de 20 de ani în cinematografie

pozitia-copilului-552665l.jpg

ada solomon oscar nominalizarii premiu
Ada Solomon a produs o serie de scurtmetraje şi este câștigătoare a numeroase premii internaționale
foto: cinemagia.ro

Ada Solomon (48 de ani) e primul producător român ce intră în cursa pentru un premiu Oscar, la categoria cel mai bun lungmetraj străin, mulțumită producției ”Toni Erdmann”. Pelicula a fost filmată aproape în totalitate în România și are deja un merit important, fiind considerat dintre cele mai bune filme din secolul 21.

Ada Solomon lucrează de peste 20 de ani în domeniul cinematografiei și este unul dintre cei mai activi cineaști din Noul Cinema Românesc, atât ca producător, cât și ca distribuitor de film și manager de cinema.

Înainte de a înființa HiFilm Productions în 2004, a colaborat cu parteneri internaționali, la proiecte precum Callas Forever (Franco Zeffirelli) sau Offset (Didi Danquart).
La HiFilm, Ada a produs o serie de scurtmetraje, câștigătoare a numeroase premii internaționale: Marilena de la P7 (Cristian Nemescu), Lampa cu căciulă (Radu Jude) și Renovare (Paul Negoescu); lungmetraje de debut: Cea mai fericită fată din lume (Radu Jude), Felicia înainte de toate (Melissa de Raaf, Răzvan Rădulescu), O lună în Thailanda (Paul Negoescu) sau documentarele lui Alexandru Solomon – Cold Waves – Război pe calea undelor, Kapitalism – rețeta noastră secretă, informează cinemagia.ro.

Ada Solomon este fondatorul și directorul Festivalului de Film NexT înființat în memoria lui Cristian Nemescu și Andrei Toncu.

E primul producător român în cursa pentru Oscar

"Toni Erdmann", coprodus de Ada Solomon, intră în cursa pentru trofeul OSCAR la categoria cel mai bun lungmetraj străin la cea de-a 89-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film, eveniment ce va avea loc pe 26 februarie 2017 la Teatrul Dolby din Hollywood, Los Angeles.

"Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români cât și cu un personaj cheie al acestei povești: orașul București, o prezență extrem de puternică în film și dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obișnuiți să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experiențe și sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forță", declară producătorul Ada Solomon, potrivit Agerpres.

Proiectat în premieră la Cannes

"Toni Erdmann" a fost proiectat în premieră mondială în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2016, unde a impresionat atât presa de specialitate, cât și spectatorii, fiind filmul cel mai apreciat de critici și jurnaliști.

Pelicula a fost recompensată cu Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competiția oficială a celei de-a 69 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, fiind una dintre favoritele criticilor la trofeul Palme D'Or, potrivit sursei citate.

"Toni Erdmann" spune povestea lui Winfried, un tată excentric, ajuns la pensie și pus mereu pe glume, care hotărăște să îi facă o vizită surpriză fiice sale, Ines, o femeie de carieră serioasă, care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în București.

Premiile Oscar 2017: Nominalizații la marile trofee

Cel mai bun film

 •  "Arrival"
 • "Fences"
 • "La La Land"
 • "Hacksaw Ridge"
 •  "Hidden Figures"
 • "Lion"
 • "Manchester by the Sea"
 • "Hell or High Water"
 •  "Moonlight"

Cel mai bun actor în rol principal

 • Casey Affleck (Manchester by The Sea)
 • Andrew Garfield (Hacksaw Ridge)
 • Ryan Gosling (La La Land)
 • Viggo Mortensen (Captain Fantastic)
 • Denzel Washington (Fences)

Cea mai bună actriță în rol principal

 • Isabelle Huppert (Elle)
 • Natalie Portman (Jackie)
 • Emma Stone (La La Land)
 • Ruth Negga (Loving)
 • Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)

Cel mai bun actor în rol secundar

 • Jeff Bridges (Hell on High Waters) 
 • Lucas Hedges (Manchester by The Sea)
 • Dev Patel (Lion)
 • Michael Shannon (Nocturnal Animals)
 • Mahershala Ali (Moonlight)

Cea mai bună actriță în rol secundar

 • Viola Davis (Fences)
 • Naomie Harris (Moonlight)
 • Nicole Kidman (Lion)
 • Octavia Spencer (Hidden Figures)
 • Michelle Williams (Manchester by the Sea)

Cel mai bun regizor

 • Mel Gibson (Hacksaw Ridge)
 • Denis Villeneuve (Arrival)
 • Barry Jenkins (Moonlight)
 • Kenneth Lonergan (Manchester by the Sea)

Cel mai bun film străin

 • Land of Mine (Danemarca)
 • A Man Called Ove (Suedia)
 • Tanna (Australia)
 • The Salesman (Iran)
 • Toni Erdmann (Germania)

Cel mai bun documentar

 • Fire at Sea
 • I Am Not Your Negro
 • Life, Animated
 • 13th
 • O.J.: Made in America

Cel mai bun documentar de scurt metraj

 • Extremis
 • 4,1 Miles
 • Joe's Violin 
 • Watani: My Homeland
 • The White Helmets 

Cel mai bun film de animație

 • Kubo and the Two Strings
 • Moana
 • My Life as a Zucchini
 • The Red Turtle
 • Zootopia

Cel mai bun scurt metraj de animație

 • Pearl
 • Piper
 • Pear Cider and Cigarettes
 • Blind Vaysha
 • Borrowed Time

Cel mai bun scurt metraj

 • Ennemis Interieurs
 • La Femme et le TGV 
 • Silent Nights
 • Sing 
 • Timecode

Cinematografie

 • Arrival
 • Lion
 • La La Land
 • Moonlight
 • Silence

Cele mai bune costume

 • Allied
 • Florence Foster Jenkins
 • Jackie
 •  La La Land
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them

Machiaj și coafură

 • Suicide Squad
 • A Man Called Ove
 • Star Trek Beyond

Cele mai bune efecte vizuale

 • Rogue One: A Star Wars Story
 • Kubo and the Two Strings
 • The Jungle Book
 • Doctor Strange
 • Deepwater Horizon

Cel mai bun scenariu original

 • Hell or High Water
 • La La Land
 • The Lobster
 • Manchester by the Sea
 • 20th Century Women

Cel mai bun scenariu adaptat

 • Lion
 • Moonlight
 • Arrival
 • Fences
 • Hidden Figures

Editare

 • Arrival
 • Hacksaw Ridge
 • La La Land
 • Moonlight
 • Hell or High Water

Cea mai bună muzică (Original Score)

 • Jackie
 • Passengers
 • Moonlight
 • Lion 
 • La La Land

Cea mai bună melodie de film (Original Song)

 • Audition (The Fools Who Dream) -  La La Land
 • Can't Stop The Feeling - Trolls
 • City of Stars - La La Land
 • The Empty Chair - Jim: The James Foley Story
 • How Far I'll Go - Moana

Mix de sunet

 • Arrival
 • La La Land
 • Hacksaw Ridge
 • Rogue One: A Stars Wars Story
 • 13 Hours: The Secret Soldiers of Bengazi

Editare de sunet

 • Sully
 • La La Land
 • Hacksaw Ridge
 • Arrival
 • Deepwater Horizon
 
 
Loading...