Prince a murit la 57 de ani. Megastarul a fost găsit mort joi, 21 aprilie, la reședința sa din Minnesota. Paramedicii au fost chemați la ora 9:43, ora locală. Prince fusese transportat la spital în urmă cu șase zile acuzând simptome de gripă. Excentricitățile și piesele marelui artist au ajuns la urechile unei lumi întregi, dar rivalitatea cu Michael Jackson nu este un subiect la fel de cunoscut.


Lucuri nu foarte cunoscute au ieșit la iveală de îndată ce un alt megastar a murit, Michael Jackson. Astfel, anii '80 au fost marcați de lupta pentru supremație dintre cei doi artiști.

Similaritățile dintre ei i-au pus în postura în care să meargă cap la cap în ceea ce privește încercarea de a capta întreaga planetă: ambii au devenit puncte de referință în funk, pop, disco și R&B; au dominat topurile muzicale cu albume redutabile în aceeași perioadă ("Purple Rain" - Prince și "Thriller"- Michael Jackson).

Mai târziu, fiecare dintre superstaruri a investit sume exorbitante în reședințe cum nu s-au mai văzut: Neverland- Michael Jackson și Paisley Park- Prince, dar au iscat ;i o mulțime de întrebări cu privire la viața privată și scandalurile cu casele de discuri.

Cei de la MTV dau ca sigură această rivalitate. Pe albumul "Musicology", Prince a pus niște versuri cu trimitere directă la Michael: “My voice is getting higher/And Eye ain’t never had my nose done/That’s the other guy.” ("Vocea mea ajunge mai sus/Și nu am avut niciodată nasul făcut/ Acesta este celălalt tip" n.r).

În cartea  "MJ: The Genius of Michael Jackson" ("MJ: Geniul lui Michael Jackson" n.r), a fost povestit un episod din 2006, când Prince s-a dat în spectacol în fața "Regelui Pop", la un show de-al său din Las Vegas, ceea ce Jackson a considerat o lipsă de respect.

Loading...