Scandalul Oscarurilor albe ia proporții. Pornit de Jada Pinkett Smith, tăvălugul i-a prins și pe regizorul american Spike Lee, actorul George Clooney sau regizorul Michael Moore. Cel mai recent, Will Smith i-a acuzat pe reprezentanții Academiei Americane de Film că ignoră frumusețea Americii dată de diversitate, nominalizând pentru Oscarurile din acest an numai albi. Iritată de acest val de critici, actrița britanică Charlotte Rampling și-a asumat rolul ingrat al avocatului Diavolului.


Charlotte Rampling, nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriță, a făcut referire la reacția regizorului Spike Lee, care, asemenea lui Will Smith, s-a arătat indignat de lipsa de diversitate în nominalizările pentru celebra statuetă. ”Este o reacție rasistă în celălalt sens, rasistă față de albi. Nu putem ști dacă acesta este motivul, dar poate că actorii negri nu meritau să fie în ultima linie dreaptă”, a declarat actrița pentru postul de radio Europe 1, citată de Hotnews.

charlotte rampling.jpg

charlotte rampling
Actrița britanică Charlotte Rampling este nominalizată la Oscar pentru rolul din filmul ”45 de ani”
foto: AP

Actrița a respins categoric ideea formulată de Spike Lee, de a introduce cote pentru minorități. ”Pentru ce să bagi oamenii în categorii? Va fi întotdeauna cineva care să spună că ești prea negru, prea alb sau prea puțin frumos. Vom clasifica totul, pentru a avea minorități peste tot?”, s-a întrebat retoric actrița nominalizată pentru rolul din filmul ”45 de ani”, regizat de Andrew Haigh.
Luni, 18 ianuarie, soția actorului Will Smith, Jada Pinkett, a publicat un video pentru a-l comemora pe Martin Luther King Jr. și a făcut un apel către toți actorii afro-americani din industria entertainment-ului ca să boicoteze ceremonia decernării Premiilor Oscar.
 
 
Loading...