În luna martie a acestui an, conducerea revistei Playboy anunța o veste tristă pentru fanii din toată lumea: înceta publicarea fotografiilor în care modelele apar dezbrăcate, după mai bine de 60 de ani în care a prezentat pictoriale sexy.


Publicația avea să elimine din paginile sale imaginile indecente cu așa-zișii „Iepurași”, axându-se mult mai mult pe conținutul editorial. Primul care a desființat decizia, luată de Hugh Hefner (90 de ani), a fost însuși fiul său, Cooper (25 de ani), potrivit The Daily Mail.

Acum, se pare că fondatorul Playboy urmează să fie înlocuit la cârma revistei de succesorul său în vârstă de 25 de ani. Cooper Hefner a criticat aspru dispariția pictorialelor nud din paginile publicației, astfel că este de așteptat ca acestea să revină odată cu preluarea postului de Director de Creație de către fiul lui Hugh.

cooper_hefner.jpg

cooper hefner
Cooper Hefner, fiul lui Hugh, urmează să preia postul de Director de Creație al revistei Playboy
foto: Getty

 

„Când ai o companie iar fondatorul este responsabil pentru declanșarea revoluției sexuale iar apoi smulgi acel aspect din ADN-ul companiei prin eliminarea nudității, îi face pe mulți, inclusiv pe mine, să stăm și să ne întrebăm: «Ce naiba face această companie?»”, declara Cooper, în luna februarie a acestui an, pentru Business Insider.

Playboy renunţă la nuduri şi n-o să le mai vedeţi în pielea goală

playboy-imbracate.jpg


Nicoleta Luciu (35 de ani) a apărut de şase ori pe copertă, prima dată în decembrie 2000, după ce câştigase titlul de Miss România. Pamela Anderson apare de 11 ori în paginile revistei, iar în 2010 „loveşte” şi în România

Decembrie 1953. Hugh Hefner avea doar 27 de ani când a convins-o pe Marylin Monroe să pozeze goală în primul număr al revistei. Îşi amanetase mobila, convinsese 45 de investitori să îi dea 8.000 de dolari pentru a publica prima revistă pentru bărbaţi de 44 de pagini în 54.000 de exemplare. Revista s-a vândut ca pâinea caldă şi mulţi au păstrat-o ascunsă ani în şir, pentru că „revista cu iepuraş se citea mai mult sub pătură sau la toaletă”.

De atunci şi până în prezent, în paginile revistei au apărut peste 10.000 de fotomodele şi dive sexy. Printre ele le amintim pe Drew Barrymore, Pamela Anderson (record de 11 apariţii), Carmen Electra, Madonna, Sharon Stone, Kim Basinger, Bo Derek, Melanie Griffith, Halle Berry, Anna Nicole Smith, Kate Moss, Naomi Campbell, Cindy Crawford şi chiar Mariah Carey.

„Playboy a revoluţionat felul în care trăim şi ne-a făcut să înţelegem cât de frumoase sunt trupurile femeilor”, a declarat pentru “New York Times”, scriitorul Dian Hanson, autorul primei istorii a revistei. De-a lungul timpului s-au vândut peste 40 de milioane de exemplare, în anii ’90 revista apărând într-un tiraj record de 5 milioane de exemplare.

Motivul pentru care „Playboy” revine la varianta decentă este „bombardamentul” de nuduri de pe Internet şi schimbarea politicii editoriale.

După ce au publicat pictoriale decente în august, accesările paginilor de pe Internet s-au mărit de patru ori, ajungând la 16 milioane, fapt ce l-a determinat pe Hefner (89 de ani) să ia decizia revoluţionară. Aceasta va afecta toate cele 35 de ţări în care apare revista, deci şi România.

Cu toate acestea, Directorul Executiv Interimar Ben Kohn a negat zvonurile că nuditatea are să se întoarcă pe paginile Playboy. „În aceste momente, nu există planuri de modificare a nivelului de nuditate în revistă”, a declarat Kohn.

Nici Cooper nu a vrut să confirme informația, însă a ținut să precizeze că anumite aspecte se vor schimba în ceea ce privește Playboy. „Unele aspecte ale brandului nu vor fi alterate, întrucât au fost numeroși pivoți creativi și baze ale afacerii care au avut succes în ultimii ani și care merită sărbătoriți. Totuși, pe măsură ce ajungem la sfârșitul celul de-al 64-lea an ca organizație, vă asigur că anumite aspecte ale formulei se vor schimba. Deocamdată, implementăm o strategie creativă pentru ca brandul nostru să evolueze. Să spunem doar că 2017 va fi un an important pentru iepurele nostru”, a declarat fiul lui Hugh Hefner.

În plus, se pare că mai mulți membri-cheie de angajați, inclusiv directorul editorial Jason Buhrmester, nu vor continua să colaboreze cu revista. 

Adio, nuduri! Cele mai surprinzătoare 3 apariții în Playboy România

lauracosoi-martie2006-5.jpg

laura cosoi
Laura Cosoi a apărut în Playboy pe vremea când juca în serialul ”La bloc” de la PRO Tv
foto: Playboy

Playboy România a lansat cariere sau a scos din amorțire vedete frumoase, despre care lumea nu mai auzise mare lucru. Cine ar fi fost astăzi Nicoleta Luciu fără cele șase apariții în celebra revistă, sau Bianca Drăgușanu? Greu de spus!

Dana Săvuică, prima copertă Playboy România

coperta_playboy.jpg

coperta playboy noiembrie 1999
Dana Săvuică a fost pe coperta primului număr Playboy România, noiembrie 1999
foto: Playboy

În 1999, Dana Săvuică avea 31 de ani, era căsătorită, era mamă și avea o carieră solidă în spate. Cu siguranță, nu era genul de vedetă pe care te-ai fi așteptat s-o vezi goală pe coperta unei reviste pentru bărbați. se pare că acesta a fost și argumentul celor care au luat această decizie.

”Noi aveam un portofoliu de vreo 10 candidate pentru prima copertă şi majoritatea erau fete tinere, foarte frumoase, foarte sexoase, care ar fi rupt. (…) Mi-am convins şi eu şefii că nu trebuie să pună pe copertă o fată tânără foarte sexoasă, ci dimpotrivă să încercăm o altă abordare să găsim o femeie un pic mai coaptă, care are şi alt background, care nu poate fi suspectată că face asta doar pentru afirmare”, a explicat Dan Silviu Boerescu, directorul editorial al revistei.

dana_savuica_playboy_2.jpg

dana savuica
Dana Săvuică avea, la 31 de ani, un corp de fotomodel
foto: Playboy

Dana a primit un onorariu frumușel pentru această apariție, până în 10.000 de euro. Dacă acum această sumă nu trezește prea mult interes, la vremea respectivă, cu acești bani puteai să-ți iei o casă.

Loredana, coperta care a aniversat un an de Playboy România

loredana_playboy.jpg

loredana
Loredana s-a lăsat greu convinsă să apară goală în Playboy
foto: Playboy

Loredana a stabilit recordul de vânzări pentru o revistă glossy în România: 143.500 de exemplare. A fost și cel mai greu de convins. Boerescu își amintește că s-a întâlnit timp de șase luni până a reușit s-o convingă. ”Cred că au fost vreo 20 de întâlniri în șase luni de zile şi în momentul în care ea a fost convinsă s-a împlicat total. A fost perfect şi chiar după aceea, când am sărbătorit 10 ani de Playboy, ea a fost vedeta şhow-ului şi a venit şi a chiar a susţinut un show live for free, pentru această ocazie. Deci, ea s-a implicat, s-a identificat cu imaginea asta”, și-a mai amintit Boerescu într-un interviu pentru paginademedia.ro.

Laura Cosoi a negociat doi ani să apară goală

lauracosoi-martie2006-2.jpg

laura cosoi
Laura Cosoi a apărut în Playboy în martie 2006
foto: Playboy

Laura Cosoi s-a bucurat întotdeauna de o imagine de fată cuminte. Frumoasă, sexy, dar devreme acasă. Prin urmare, apariția ei în Playboy, în 2006, a fost o surpriză pentru multă lume. "Am negociat doi ani acest pictorial. Am crezut că e prea devreme, atunci am crezut că e potrivit. Acum nu mai cred ca mi s-ar potrivi. Dar acum, să fim seriosi, am cu ce să mă bucur la bătrâneţe", a declarat, nouă ani mai târziu, vedeta.

Loading...