Will Smith (47 de ani) a rupt tăcerea! Celebrul actor de culoare a anunțat că nu va participa la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, marșând la inițiativa soției sale de a boicota seara celor mai importante premii din industria filmului.


Smith consideră că Hollywood merge în direcția greșită, atunci când vine vorba despre diversitate. Reacțiile dure din partea unor actori faimoși au venit pe fondul nemulțumirii că, pe lista nominalizărilor la premiile Oscar, se regăsesc numai actori de culoare albă.

"Atât de mulți oameni diferiți care vin din atâtea locuri diferite, ideile lor, inspirație lor, influența lor la ceea ce înseamnă cultura Americii... Și, totuși, privesc lista nominalizaților Academiei și această frumusețe a Americii dată de diversitate nu mai este scoasă în evidență", a spus Will Smith.

Un număr copleșitor de actori celebri de la Hollywood, precum Spike Lee, Michael Moore, Mark Ruffalo sau George Clooney, a criticat la sânge organizatorii premiilor Oscar pentru lipsa de diversitate.

"Am fost nominalizat de două ori la Premiile Oscar, dar niciodată nu am pierdut în fața unui actor alb. Prima dată m-am înclinat în fața lui Denzel Washington (2001) și a doua oară am pierdut în fața lui Forrest Whitaker (2006)", a spus Will Smith.

Marele actor, pe care îl îndrăgim pentru rolurile jucate în capodopere de succes precum "Prințul din Bel Air", seria "Men in Black" sau " Ziua Independenței", s-a declarat nemulțumit de atitudinea de la Hollywood, care ar promova separatismul și separatismul religios și rasial.

Luni, Jada Pinkett Smith, soția lui Will, a publicat un video pentru a-l comemora pe Martin Luther King Jr. și a făcut un apel către toți actorii afro-americani din industria entertainment-ului ca să boicoteze ceremonia decernării Premiilor Oscar. Smith a recunoscut că nu era în țară atunci când soția sa a dat publicității acest video și că nu știa nimic despre intențiile Jadei.

 
 
Loading...