Seria "Fast and Furious" se va încheia după difuzarea celui de-al 11-lea film din această serie cinematografică, a anunţat marţi site-ul revistei americane Variety, potrivit Agerpres.


Cineastul Justin Lin, care a regizat al treilea, al patrulea, al cincilea, al şaselea şi al nouălea film din serie, va reveni pentru a regiza ultimele două pelicule - a 10-a şi a 11-a. Acestea vor închide franciza cinematografică "Fast and Furious", ale cărei lungmetraje au fost prezente timp de două decenii în cinematografe, scrie Agerpres.

Anunţul nu înseamnă însă că universul cinematografic "Fast and Furious" se va încheia la rândul său. Mai multe producţii spin-off care vor avea la bază personaje din "Furios şi iute" se află în prezent în diverse etape de dezvoltare pe agenda de lucru a studioului Universal.

Primul film de acest tip, "Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw", cu Dwayne Johnson şi Jason Statham în rolurile principale, a avut premiera în 2019 şi a generat încasări de 759 de milioane de dolari la nivel mondial.

„Furious 7” a vândut cele mai multe bilete

Filmul cu cele mai mari încasări din istoria francizei "Fast and Furious" este "Furious 7", lansat în 2015, care a vândut bilete în valoare de 1,51 miliarde de dolari în cinematografele din lumea întreagă. Cel mai recent film din seria "Fast & Furious", intitulat "F9", trebuia iniţial să fie lansat în prima parte a acestui an, dar producătorii de la Universal au amânat lansarea pentru 2021 din cauza pandemiei de COVID-19.

Franciza „Fast and Furious” a încasat aproape 5,9 miliarde de dolari

Franciza "Fast & Furious" a debutat în 2001 cu un film în care regretatul actor Paul Walker interpreta rolul unui poliţist sub acoperire care se infiltrează în familia de infractori a personajului jucat de Vin Diesel. După surprinzătorul succes al acelei pelicule, filmele din seria "Fast and Furious" au mizat pe unele dintre cele mai diverse distribuţii de la Hollywood din punct de vedere rasial şi etnic, iar franciza în sine a generat încasări totale de aproape 5,9 miliarde de dolari la nivel mondial.

 

 
 
Loading...