Filmul "Contagion: Pericol nevăzut" prezintă omenirea sub ameninţarea extincţiei. Apariţia unui virus cumplit, care se răspândeşte cu o viteză fulminantă şi are puterea de a ucide în câteva zile, stârneşte groază peste tot în lume.


Regizorul Steven Soderbergh a reuşit să întrunească o distribuţie de excepţie, cu multe nume "grele" ale industriei cinematografice: Matt Damon, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Laurence Fishburne şi John Hawkes, cu toţi nominalizaţi sau câştigători la Oscar.

O mare parte a scenelor au fost filmate în Hong Kong, după care acţiunea s-a mutat în Anglia (Londra), Rusia, Brazilia, Emiratele Arabe Unite (Dubai), SUA (San Francisco).

Actorul Matt Damon interpretează rolul lui Thomas Emhoff, un bărbat căruia virusul îi ucide soţia şi fiul vitreg. El mărturiseşte că cel mai mult l-a atras ideea de a lucra cu regizorul Soder­bergh, dat fiind că, până acum, au colaborat pentru 6 filme.

Soţia lui Matt Damon în film este Gwyneth Paltrow. "E incredibilă. În urmă cu 13 ani, am filmat «Talentatul domn Ripley» şi pot spune că mi-a lăsat exact aceeaşi impresie. Are un talent incredibil de a se transpune complet şi foarte rapid în personaj, acum poate să vorbească despre un articol citit cine ştie unde, iar în clipa următoare să fie cu totul scufundată în rolul ei".

Jude Law a mărturisit că tema filmului i se pare reală: "E din ce în ce mai plauzibilă teoria unei contaminări globale, cu atât mai mult cu cât a devenit extrem de uşor să călătoreşti în orice colţ al lumii".

Acţiune SUA, 2011
T: Contagion
R: Steven Soderbergh
D: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Marion Cotillard, Jude Law, Jennifer Ehle, Laurence Fishburne
106 min

 
 
Loading...
Citeste tot despre: