Sunt împietriţi de durere şi aşteaptă o veste bună! Familia şi prietenii lui Gabriel Cotabiţă speră într-o minune, după ce cântăreţul de 59 de ani, care a suferit vineri un stop cardio-respirator, nu dă semne că şi-ar reveni.


”Draga mea, e prea târziu pentru mine”, sună înduioşător una dintre melodiile cele mai îndrăgite ale lui Gabriel Cotabiţă. De trei zile, toţi cei care-l iubesc încearcă să-i transmită că nu e prea târziu pentru el şi că trebuie să lupte. Artistul este în continuare în comă indusă, conectat la aparate,  în stare gravă la terapie intensivă, după ce inima i s-a oprit şi s-a prăbuşit fără cunoştinţă. Momentul de cumpănă prin care trece Cotabiţă ascunde însă şi câteva mistere, adâncite de faptul că familia nu face absolut nici o declaraţie. Click! vă explică pe larg care sunt acestea.

1. Unde se afla Gabriel Cotabiţă când i s-a făcut rău?

Oficial, reprezentanţii hotelului şi medicii au spus încă de la început că artistul se afla în sala de sport. Există însă voci care susţin că acesta se afla într-o cameră din hotel în momentul în care s-a prăbuşit.

2. Cât timp a trecut până când s-a început resuscitarea?

Se ştiu foarte puţine lucruri legate de acest lucru. Reprezentanţii hotelului au afirmat, vineri, că personalul lor i-a acordat cântăreţului primul ajutor, apoi a chemat ambulanţa. Acordarea primului ajutor până la sosirea doctorilor este vitală: făcută corect, poate salva o viaţă. Medicii de la SMURD l-au resuscitat circa 10 minute până când inima cântăreţului a repornit. Este extrem de important cât timp inima nu a pompat sânge pentru a putea stabili cu ce sechele neurologice rămâne pacientul (creierul poate fi grav afectat).

3. De ce Gabriel Cotabiţă este de vineri în comă indusă?

Cotabiţă a ajuns la spital în stare de inconştienţă şi a fost conectat la aparate (intubat şi ajutat să respire). De vineri de la prânz, el se află în comă indusă. Procedura este folosită în cazurile grave, deoarece scade „nevoile” organismului şi permite creierului, plămânilor şi inimii să se refacă. Decizia luată de medici arată clar faptul că starea lui Gabriel Cotabiţă este gravă şi nu a existat nici o ameliorare.

4. Curele i-au slăbit organismul?

Cântăreţul de 59 de ani a recunoscut că în ultimii trei ani a fost într-o permanentă luptă cu kilogramele în plus. El a ţinut mai multe diete, slăbind iniţial 10 kilograme, de la peste 90, câte avea. Apoi s-a îngrăşat, a slăbit din nou, toate aceste variaţii ale greutăţii putând dăuna sănătăţii. În plus, apropiaţii lui Cotabiţă spun că el a mai avut şi în trecut probleme cu inima, dar şi cu tiroida.

5. De ce refuză familia lui Gabriel Cotabiţă să facă orice declaraţie?

Cele trei fete ale artistului s-au limitat să spună, vineri, ”tata este pe mâini bune”. De atunci, nu au mai făcut nici o declaraţie şi nu le-au permis nici medicilor de la Floreasca să ofere informaţii despre starea de sănătate a pacientului. Click! a aflat că o comisie medicală formată din specialişti va decide azi de ce intervenţii chirurgicale este nevoie. În momentul de faţă, potrivit unor surse medicale, cea mai gravă problemă pe care o are cântăreţul este legată de cât de mult i-au fost afectate funcţiile neurologice şi de un cheag de sânge care s-ar fi format la plămâni.

 

Gabriel Cotabiţă - fişă biografică

Gabriel Cotabiţă s-a născut la 1 noiembrie 1955 la Craiova. A debutat în muzica rock în 1975, alături de grupul Redivivus. În ‘86, Ionel Tudor îi încredinţează o piesă la festivalul Mamaia. În 2002 formează alături de Mihai Pocorschi grupul VH 2. A lansat şlagăre precum: „Noapte albastră”, „Prima iubire şi ultima”, „Ave Maria!”, „Te rog domnişoară nu pleca” sau „Raiul e pe pământ”.Gabriel Cotabiţă a fost căsătorit doar o singură dată cu Ioana Nagy, de care a divorţat după 19 ani de mariaj, şi are trei fete.

Horia Moculescu: «Şansele lui sunt legate de divinitate»

horia-moculescu-2-bd-2.jpg

Horia Moculescu
Horia Moculescu este alături de prietenul lui

Colegii de breaslă ai lui Gabriel sunt şocaţi de ceeace s-a întâmplat şi se se interesează  mereu de  starea lui de sănătate. Horia Moculescu (78 de ani), şi el diagnosticat cu grave probleme cardiace, se roagă la Dumnezeu să-i facă bine prietenul de-o viaţă. “Starea lui Gabi este aceeaşi. Nu ştim ce şanse are, dar sunt legate doar de divinitate. Ştim profesionalismul medicilor, însă Dumnezeu este cel care poate să-i dea o şansă. Supărările de peste zi, apoi nemulţumirea faţă de tot ce se întâmplă în ţara asta pe plan muzical şi nu numai, l-au slăbit pe Gabi”, a declarat compozitorul pentru Click!

 

5 mistere ale dramei lui Gabriel Cotabiţă ----> http://bit.ly/1zUHqPe

Posted by Click.ro on Sunday, May 10, 2015

 

 
 
Loading...