Dragoş Bucur pare că a găsit soluţia pentru a strânge cât mai mulţi români la proteste. Actorul a publicat pe contul lui de pe reţeaua de socializare un mesaj prin care îndeamnă pe toată lumea să iasă în stradă, fie şi în faţa blocului, pentru 15 minute.


Dragoş Bucur i-a susţinut pe români încă de acum câteva zile de la distanţă. Aflat în vacanţă în Portugalia, actorul s-a alăturat protestelor de pe străzile din Porto. El a scris un manifest pe o coală mare de hârtie.

dragos_porto.jpg

dragos bucur porto mesaj proteste
Dragoş Bucur s-a alăturat protestelor de la distanţă
foto: arhiva personală

Mesajul transmis de actor s-a regăsit şi pe unele inscripţii purtate de manifestanţii din Bucureşti şi din ţară: "Nu graţiere! Nu amnistie! Reformă în CNA. Transparenţă decizională în Parlament. Demisia din funcţii publice a persoanelor cercetate penal. Demisia Avocatului Poporului", a fost mesajul actorului, care a venit cu o altă idee pentru a strânge cât mai mulţi protestatari.  
"Mă tot întreb de ce nu ies mai mulți oameni în stradă să ceară retragerea ordonanței buclucașe, stiu sigur că sunt mai multi! Motivele sunt probabil diverse: unii au copii pe care nu au cu cine sa ii lase, alții muncesc 14-15 ore și sunt prea obosiți, unii sunt prea bătrâni, unii pur și simplu locuiesc prea departe de locurile în care se demonstrează!Dar dacă duminica intre 22.00 și 22.15 ies toți oamenii în stradă? Nu în fața guvernului sau în piețele centrale, nu în zonele în care se vor strânge oricum cei 200000-300000 de oameni care ies de 4 zile, ci în fața blocului, a casei, a locului de munca! Vă imaginați??? Milioane de oameni ieșiți pentru 15 minute în stradă pentru a își exprima dorința ca țara asta să aibă un viitor mai curat? Ca la Înviere, când ieșiți să luați lumina, doar că de data asta ieșiți să dați lumină...E doar o idee, dar dacă o ţară întreagă va ieși în stradă pentru 15 minute nimeni nu va putea sa ne refuze dorința și o lume întreagă se va uita înspre România și spre noi", a scris actorul.

 

 
 
Loading...