Printre candidaţii surpriză în cursa pentru Cotroceni se numără şi actorul Mircea Diaconu. El a declarat la finele săpătămânii trecute că vrea să-şi anunţe intenţia de a candida ca independent, în fapt discuţiile de susţinere fiind purtate în interiorul ALDE de câteva săptămâni. Deputatul Alin Văcaru, secretar general al Pro România, l-a dat de gol pe actor la o emisiune radio.


Alin Văcaru, invitat la o emisiune radio, a spus joi că discuţiile cu Mircea Diaconu se poartă de ceva timp în interiorul Alianţei. "Discuţia de Diaconu este de câteva săptămâni. Noi tot discutăm, ne-am şi întâlnit la Bucureşti, domnul Ponta s-a consultat cu parlamentarii", a spus deputatul de Golj.

Actorul a negat în repetate rânduri că ar fi avut negocieri cu formaţiuni politice, înainte de a-şi anunţa candidatura ca independent. 

vacaru_si_ponta.jpg

alin vacaru victor ponta
Alin Văcaru şi Victor Ponta îl susţin pe actorul Mircea Diaconu
Foto: arhivă personală

”Nu voi anunţa candidatura, ci intenţia de a candida. Mai sunt nişte paşi, nişte eforturi. Potrivit legislaţiei, e greu să parcurgi aceşti paşi până la capăt ca indepedent. Azi o să anunţ o intenţie, pe parcurs se poate transforma în candidatură, în caz că apare un sprijin. Nu am avut discuţii cu Pro România şi ALDE pentru susţinere. Vreau să cer susţinere de peste tot”, declara, duminică, Mircea Diaconu pentru G4Media.ro. 

Mircea Diaconu, susţinut de Victor Ponta

Liderul PRO România, Victor Ponta, a anunţat luni (26 august), la o zi distanţă de la anunţul lui Mircea Diaconu, că formaţiunea îl va susţine pe candidatul independent la preşedinţie  menţionând că este "posibil şi probabil" ca acesta să fie susţinut şi de ALDE.

"Putem să-l susţinem pe domnul Mircea Diaconu pentru funcţia de preşedinte al României, fiind un candidat altfel, aşa cum încearcă şi PRO România să fie un partid altfel. Am încercat în aceşti ani - unul dintre cei care au încercat e în faţa dvs - cu şefi de partide care devin preşedinţi, şi cei care au câştigat, şi cei care au pierdut nu au avut cum să se desprindă de - şi nici nu era neapărat necesar - să se desprindă de partid... poate că de data aceasta, aşa cum au încercat şi alte ţări, un candidat independent cum este domnul Diaconu - mai spun încă o dată, nu va fi membru PRO România, nu-l chemăm la şedinţe de partid, nici nu cred că vine - pur şi simplu îl sprijinim din punct de vedere al infrastructurii politice şi al cunoştinţelor pe care noi le avem, poate fi o soluţie mai bună pentru ceea ce România aşteaptă în această toamnă, în noiembrie", a declarat, luni după-amiază, Victor Ponta. 
 
Loading...