Doliu în tatrul românesc! Actrița Olga Bucătaru, născută chiar de Ziua Mondială a Teatrului, la 27 martie 1942, a murit vineri, 10 aprilie 2020, la Spitalul „Elias” din București, în urma unui stop cardio-respirator. Surse de încredere din lumea filmului au declarat pentru Click! că actrița Teatrului Odeon a fost incinerată azi, 13 aprilie, la crematoriul Vitan Bârzești.


Zilele trecute, un mesaj nefericit avea să întristeze comunitatea online și nu numai. "Astăzi a murit mătușa mea, Olga Bucătaru, actriță de teatru și film. S-a stins din viață după luni de luptă cu o boală grea. Dumnezeu să o odihnească!", a scris nepoata actriței pe rețelele sociale. Click! a stat de vorbă azi cu persoane apropiate de lumea teatrului, care ne-au confirmat că trupul neînsuflețit al marii actrițe a fost incinerat azi, 13 aprilie, la crematoriul Vitan-Bârzești.

buzduganul_cu_trei_peceti_olga_bucataru_2_large.jpg

Olga Bucătaru în rolul doamnei Stanca din "Buzduganul cu trei peceţi" (1976)
Olga Bucătaru în rolul doamnei Stanca din "Buzduganul cu trei peceţi" (1976)

A fost doamna Stanca în "Buzduganul cu trei peceți"

În 1972 a debutat în filmul „Bariera”, scenariu Teodor Mazilu, regia Mircea Mureșan și până în 1998, când ultimul rol interpretat în film este în „Trenul vieții”, regia Radu Mihăileanu, joacă în filme regizate de Sergiu Nicolaescu („Oglinda”), Mircea Daneliuc („Cursa”), Radu Mihăileanu („Trahir”), Constantin Vaeni („Buzduganul cu trei peceți”). Dincolo de rolurile din teatru și film, Olga Bucătaru a fost din anul 1995 până în 2000 profesor asociat la Academia de Arte „Luceafărul” din București și începând cu anul 2001, în aceeași instituție, a activat în chip de lector universitar.

 

 

 
 
Loading...