Vestea că Playboy renunță la pozele cu femei goale a luat prin surprindere pe toată lumea. Revista dedicată bărbaților și-a făcut intrarea în România în noiembrie 1999. De pe copertă, Dana Săvuică le zâmbea misterios românilor care au așteptat lansarea revistei cu iepurași. Era o apariție surprinzătoare, dar nu a fost singura de acest fel de-a lungul istoriei Playboy în România. Iată trei vedete pe care nu te-ai fi așteptat să le vezi goale în revistă.


Playboy România a lansat cariere sau a scos din amorțire vedete frumoase, despre care lumea nu mai auzise mare lucru. Cine ar fi fost astăzi Nicoleta Luciu fără cele șase apariții în celebra revistă, sau Bianca Drăgușanu? Greu de spus!

Dana Săvuică, prima copertă Playboy România

coperta_playboy.jpg

coperta playboy noiembrie 1999
Dana Săvuică a fost pe coperta primului număr Playboy România, noiembrie 1999
foto: Playboy

În 1999, Dana Săvuică avea 31 de ani, era căsătorită, era mamă și avea o carieră solidă în spate. Cu siguranță, nu era genul de vedetă pe care te-ai fi așteptat s-o vezi goală pe coperta unei reviste pentru bărbați. se pare că acesta a fost și argumentul celor care au luat această decizie.

”Noi aveam un portofoliu de vreo 10 candidate pentru prima copertă şi majoritatea erau fete tinere, foarte frumoase, foarte sexoase, care ar fi rupt. (…) Mi-am convins şi eu şefii că nu trebuie să pună pe copertă o fată tânără foarte sexoasă, ci dimpotrivă să încercăm o altă abordare să găsim o femeie un pic mai coaptă, care are şi alt background, care nu poate fi suspectată că face asta doar pentru afirmare”, a explicat Dan Silviu Boerescu, directorul editorial al revistei.

dana_savuica_playboy_2.jpg

dana savuica
Dana Săvuică avea, la 31 de ani, un corp de fotomodel
foto: Playboy

Dana a primit un onorariu frumușel pentru această apariție, până în 10.000 de euro. Dacă acum această sumă nu trezește prea mult interes, la vremea respectivă, cu acești bani puteai să-ți iei o casă.

Loredana, coperta care a aniversat un an de Playboy România

loredana_playboy.jpg

loredana
Loredana s-a lăsat greu convinsă să apară goală în Playboy
foto: Playboy

Loredana a stabilit recordul de vânzări pentru o revistă glossy în România: 143.500 de exemplare. A fost și cel mai greu de convins. Boerescu își amintește că s-a întâlnit timp de șase luni până a reușit s-o convingă. ”Cred că au fost vreo 20 de întâlniri în șase luni de zile şi în momentul în care ea a fost convinsă s-a împlicat total. A fost perfect şi chiar după aceea, când am sărbătorit 10 ani de Playboy, ea a fost vedeta şhow-ului şi a venit şi a chiar a susţinut un show live for free, pentru această ocazie. Deci, ea s-a implicat, s-a identificat cu imaginea asta”, și-a mai amintit Boerescu într-un interviu pentru paginademedia.ro.

Laura Cosoi a negociat doi ani să apară goală

lauracosoi-martie2006-2.jpg

laura cosoi
Laura Cosoi a apărut în Playboy în martie 2006
foto: Playboy

Laura Cosoi s-a bucurat întotdeauna de o imagine de fată cuminte. Frumoasă, sexy, dar devreme acasă. Prin urmare, apariția ei în Playboy, în 2006, a fost o surpriză pentru multă lume. "Am negociat doi ani acest pictorial. Am crezut că e prea devreme, atunci am crezut că e potrivit. Acum nu mai cred ca mi s-ar potrivi. Dar acum, să fim seriosi, am cu ce să mă bucur la bătrâneţe", a declarat, nouă ani mai târziu, vedeta.

 
 
Loading...