Momente tensionate sâmbăta aceasta, la “Provocarea starurilor” (TVR 1). Cel mai aspru dintre juraţi, Adrian Daminescu, a făcut să plângă o concurentă: „Nu aveţi niciun pic de respect faţă de compozitorii şi interpreţii originali!”, i-a reproşat el.


Concurenţii de la „Provocarea starurilor” au de trecut printr-o ediţie dificilă, în care îl întâlnesc pe cel mai aspru jurat de până acum: Adrian Daminescu. Din juriul ediţiei 7  mai fac parte Carmen Trandafir şi Dan Teodorescu (Taxi). „Ai cântat altceva, clar nu piesa «Şi m-am îndrăgostit de tine» şi nu e de ajuns să fii frumoasă, trebuie să şi ştii să cânţi”, i-a spus Adrian Daminescu  concurentei lui Ştefan Stan, Ioana Ristea. Nu numai că a făcut-o să plângă, dar a început o dispută şi cu mentorul ei, Ştefan Stan. Acesta lucrează cu Ioana de 5 ediţii/săptămâni. A fost foarte implicat, repetiţiile întinzându-se uneori până la 2-3 dimineaţa, chiar în zilele dinaintea filmărilor. Ştefan a învăţat-o pe Ioana, ca de altfel şi pe celelalate concurente care au făcut echipă cu Ioana până acum, că interpretarea piesei unui membru al juriului în variantă originală, personală, este de apreciat. Tocmai asta a făcut şi Ioana la ediţia cu numărul 7, spre deosebire de celelalte concurente care nu au urmat recomandarea lui Ştefan şi au fost eliminate. Pană la ediţia din 8 decembrie, toţi membrii juriului care au ascultat-o pe Ioana de-a lungul a 5 ediţii, adică 15 vedete ale muzicii româneşti, au lăudat-o şi au apreciat-o pentru originalitate şi timbrul vocii. Ba mai mult, în ediţia 5, Laurenţiu Dută i-a oferit piesa „Clipe” pentru ca Ioana să o înregistreze cu videoclip, în varianta prezentată de ea în platoul emisiunii. În ediţia 6, Ioana a obţinut punctaj maxim la toate probele.

ioana_echipa_stefan_stan.jpg

Ioana Ristea este în echipa lui Ştefan Stan
Ioana Ristea este în echipa lui Ştefan Stan

Şi în ediţia 7, Ioana abordeză melodiile din repertoriul juraţilor şi alege să interpreteze melodia lui Adrian Daminescu, “Şi m-am îndrăgostit de tine”, în manieră proprie, urmând sfatul mentorului ei. La finalul momentului ei pe scenă, supărat, Adrian Daminescu, a exclamat: „Asta nu e piesa mea!”... „O piesă trebuie cântată la început în manieră originală şi abia apoi în manieră personală”.  Cum se finalizează ediţia pentru Ioana Ristea aflăm pe 8 decembrie, la Provocarea starurilor de la TVR 1.

Din 8 decembrie, emisiunea de la TVR 1 vine cu noutăţi: având în vedere că intrăm în etapa de foc, ce va dura până la finală, iată cum se vor face eliminările: În etapa de foc, care începe cu ediţia 7, eliminările sunt individuale, nu mai sunt pe echipe. Adică la finalul ediţiei din 8 decembrie, din cei 6 concurenţi care vor evolua pe scenă, rămân 5... În fiecare ediţie pleacă acasă câte un concurent, până la finală, când vor rămâne doar 3 concurenţi să lupte pentru premiul de 10.000 de euro. În etapa de foc, există riscul ca un mentor să rămână fără niciun concurent.

loading...
Loading...