Două actrițe îndrăgite ale teatrului și filmului românesc au ajuns la un conflict deschis din cauza banilor. În decembrie 2015, Aimée Iacobescu (69 de ani) i-a împrumutat Cezarie Dafinescu (67 de ani) 2.000 de lei, sumă pe care o păstra pentru operația de cataractă a mamei sale, programată la începutul acestui an.


Ambele doamne ale teatrului și filmului românesc sunt la pensie, după mai bine de 40 de ani petrecuți pe scena Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din Capitală. Cele două colege păreau legate de o pritenie puternică, însă au ajuns să se certe din cauza banilor. Acum doi ani,  Aimée Iacobescu a fost cerată cu Rodica Popescu Bitănescu  (77 de ani), iar Cezara Dafinescu a sprijinit-o publi. Tot ea i-a fost alături recent, în războiul pe care Aimée Iacobescu îl are cu UNITER, în cazul îndemnizațiilor de merit.

În urmă cu două luni,  Aimée Iacobescu a ajuns în atenția publică după ce a mărturisit că moare de foame cu o pensie de 2.040 de lei și că unica salvare ar fi o îndemnizație de merit, însă președintele UNITER, Ion Caramitru (73 de ani), i-a spus să mai aștepte. Potrivit legii, actorii pensionari cu realizări deosebite pot beneficia pe durata vieții de 2.700 lei neimpozabili, bani suplimentari pensiei. Actrița susține că toți banii de pensie îi dă pe medicamente, iar restul de-abia îi ajung să-și achite facturile și să mănânce. Impresionați de situația lui Aimée Iacobescu, admiratorii săi au donat 22.000 de lei pentru ea. Acum, Aimée Iacobescu se ceartă cu Cezara Dafinescu.

„Datorită admiratorilor mei care îmi sunt mereu alături, am reuşit să-mi plătesc datoriile şi voi putea să trec această iarnă fără probleme. Pentru operaţia de cataractă a mamei mele am pus deoparte 2.000 de lei. După ce am declarat câţi bani s-au strâns din donaţii, pe 10 decembrie, m-a sunat Cezara să-mi ceară 2.000 de lei... A specificat «cu împrumut, până pe 15». Am crezut că până pe 15 decembrie, când luăm pensia, dar a vrut până pe 15 ianuarie (2016 - n.r.). Şi i-am dat. A venit, a luat banii şi dusă a fost. Mama a fost martoră. Nu m-am gândit nicio secundă să facem o hârtie de mână, că doar ne cunoaştem de atâta vreme. De atunci Cezara n-a mai dat niciun semn. Am tot sunat-o, dar nu-mi răspunde. I-am trimis şi un mesaj la care nu a răspuns... Eu, acum, ce fac cu mama, cum o mai operez dacă nu mai am bani?!”, a declarat  Aimée Iacobescu, pentru ziarul Ring.

cezara_dafinescu_aimee-iacobescu.jpg

cezara dafinescu aimee iacobescu
Cezara Dafinescu şi Aimee Iacobescu au fost cele mai frumoase actriţe din România dinainte de 1989
Foto: arhiva personală

Cezara Dafinescu neagă acuzațiile

„Ne cunoaştem de atâta timp şi niciodată n-am împrumutat bani de la ea. Într-adevăr, m-a rugat să ne vedem şi am vizitat-o acasă luna trecută, însă doar pentru a-i citi reacţiile oamenilor la declaraţiile ei în care spunea că moare de foame în casă. A fost deranjată de felul în care lumea comenta pe internet situaţia ei şi atunci ea mi-a propus să spunem că m-a împrumutat cu 2.000 de lei, ca să-şi mai spele imaginea publică. Aşadar, a fost o convenţie între noi, nu mi-a dat niciun ban şi n-am luat nimic de la Aimée Iacobescu. Ştiu că se confruntă cu probleme de sănătate şi financiare şi mereu am sprijinit-o. Probabil că din cauza tratamentului care are, se pare, şi efecte secundare, a uitat ce a făcut cu banii respectivi. N-am ce sumă să-i înapoiez pentru că n-am luat niciun leu de la Aimée Iacobescu”, a spus Cezara Dafinescu pentru sursa citată.

 

 
 
Loading...