Aimée Iacobescu (69 de ani) a ajuns în centrul atenției după ce a povestit cum moare de foame cu pensia pe care o are. Actrița susține că ultima ei speranță ar fi fost Uniunea Teatrală din România, însă ajutorul a întârziat să apară. Președintele UNITER, Ion Caramitru (73 de ani), o contrazice. El susține că artista încasează lunar 3.487 de lei și că beneficiază și de pensia de urmaș a mamei sale.


Întristată de reacția lui Caramitru, Aimée Iacobescu a demonstrat cu acte că e săracă. Actrița ar fi trebuit să primească o indemnizație de merit în valoare de 2.700 de lei de la UNITER. A depus o cerere acum doi ani în care arăta că îndeplinește toate criiteriile pentru acordarea acestei indemnizații, scrie ziarul Ring. Ion Caramitru i-ar fi spus să mai aștepte până vor muri dintre cei 100 de beneficiari actuali ai îndemnizației de merit.

„Sunt într-o situație disperată. Nu mint!”

aime_m-crop-644x416.jpg

aimee iacobescu pensie
Actrița a prezentat presei talonul de pensie
Foto: ziarulring.ro

 

Actrița a oferit actele sursei citate spre a fi publicate, în speranța că oamenii o vor înțelege. Aimée Iacobescu a pus la dispoziție presei talonul de pensi, dar și mai multe bonuri de la farmacie. Din acestea reiese că artista primește o pensie de 2.040 de lei, din care 2.000 de lei îi cheltuiește pe medicamentele necesare pentru a trăi. Pentru facturi și mâncare îi mai rămân doar 20 de lei din pensie. Pentru a primi indemnizația, actrița trebuie să plătească anual o taxă de 120 de lei.

„Chiar sunt într-o situaţie disperată, nu mint! Nu mi-a fost uşor să renunţ la orice mândrie şi să recunosc realitatea: sunt zile când n-am bani de pâine. Nu înţeleg cum de domnul Ion Caramitru şi-a permis să dezvăluie informaţii confidenţiale privind pensia mea, date care nici măcar nu sunt reale, însă nu spune cine sunt cei 100 de beneficiari ai indemnizaţiei de merit UNITER. Eu şi alţi mari actori care îndeplinim toate criteriile aşteptăm de ani de zile să primim această indemnizaţie, însă ni se tot spune să mai aşteptăm. Cât? Ani! Eu vreau doar să supravieţuiesc, n-am trăit niciodată în lux şi nu-mi doresc aşa ceva”, a declarat . Aimée Iacobescu pentru sursa citată.

 

 
 
Loading...