La doi ani de la moartea regretatei actriţe Stela Popescu, partenerul ei de scenă, Alexandru Arşinel, simte tot mai mult lipsa acesteia. Actorul va lua parte sâmbătă la parastasul de doi ani pentru regretata Stela Popescu pe care îl va face fostul soţ al acesteia, Dan Puican.


Alexandru Arşinel (80 de ani) o deplânge pe Regina comediei româneşti, Stela Popescu, care s-a stins din viaţă la 23 noiembrie 2017, cu doar o lună de zile înainte ca ea să împlinească vârsta de 82 de ani. Actorul îi simte enorm lipsa celei care i-a fost parteneră de scenă timp de 40 de ani şi nu ascunde acest lucru. ”Au trecut doi ani de zile de când Stela nu mai este printre noi. Îmi lipseşte enorm! Şi ca parteneră de scenă, şi ca prietenă... Stela întodeauna va reprezenta o persoană căreia îi simţi lipsa atunci când nu mai este. Simt nevoia de a juca şi de a discuta cu ea, de a mă întâlni cu oameni vizavi de ceea ce a însemnat ea, un  adevărat stâlp al comediei româneşti”, ne-a mărturisit Alexandru Arşinel.

2-3-bd-2.jpg

Regizorul Dan Puican îi face parastas Stelei Popescu

Actorul are nenumărate amintiri alături de Stela, însă prima care îi vine îi minte atunci când povesteşte de ea este cea legată de primul lor turneu peste hotare după Revoluţia din 89. ”Un moment marcant pentru noi a fost prima întâlnire cu diaspora din Montreal, Canada, din februarie 1991, când într-o sală de 700 de locuri ne-au aşteptat 800 de oameni, care s-au sculat în picioare şi ne-au aplaudat minute în şir. Nu s-au mai oprit. Iar nouă, fiind primul turneu peste hotare, ne era teamă de cum vom fi primiţi. A fost un moment extraordinar şi ne aduceam de multe ori aminte despre el. Glumeam adesea, «îţi mai este frică?». Însă cele mai preţioase amintiri ale noastre sunt chiar textele pe care le-am spus de-a lungul anilor. Un text scris la maşină, a subliniat Arşinel, îmi aminteşte de momentele în care repetam, de Stela, de Mihai Maximilian, de Biţu Făltiniceanu, echipa care construia... de acea atitudine de acea baricadă a revistei româneşti. Boema era într-o zonă liberă, iar drumul acela de la bibliotecă până în bulevard la restaurantul Cina era blocat, nu se mai putea merge, pentru că oamenii veneau să ne asculte la Boema, să audă ce text a mai scris Maximilian sau ce ne mai spun Stela şi Arşinel?!. În spectacolul «Suta lui Tănase», ce se joacă în acest moment la Teatrul Constantin Tănase am ţinut foarte mult să băgăm un moment din spectacolele pe care le jucam la Boema pe vremuri. Este unul dintre momentele noastre de rezistenţă de la Boema, un moment extrem de curajos raportat la vremurile acelea, ce avea o denumire provocatoare, ”Mi-e frică”, şi care se lupta crunt cu cenzura. Vorbim de 1986, şi mă bucur că oamenii reaţionau şi realizau acest lucru”, ne-a mai povestit Alexandru Arşinel.

El va lua parte la parastasul de doi ani pentru regretata Stela Popescu ce va avea loc la Biserica Grădina Icoanei sâmbătă dimineaţă, urmând ca apoi să se meargă la cimitir, unde se odihneşte actriţa.

2-3-bd-3.jpg

Stela Popescu a murit la 23 noiembrie 2017

”Mergem la biserică şi la Cimitir la Cernica. Dan Puican m-a invitat...”, încheie Arşinel. De parastas se vor ocupa regizorul Dan Puican (85 ani) şi soţia acestuia, care vor împărţi pachete de post. ”Vom face o pomană sâmbătă, când se împlinesc doi ani de când am pierdut-o pe Stela. Mergem la biserică şi la cimitir cu un preot de la Grădina Icoanei. Soţia mea va prepara mâncare de post, pentru că ne aflăm în postul Crăciunului, dar vom da de pomană şi peşte la parastas pentru că e dezlegare la peşte, iar Stelei îi plăcea foarte mult peştele. Facem pachete pentru săraci şi le împărţim la biserică şi la cimitir”, spune  regizorul Dan Puican. 

Stela Popescu a suferit un accident vascular

Stela Popescu a murit la 23 noiembrie 2017 și a fost înmormântată în Cimitirul Cernica de lângă București. Regina comediei a fost găsită fără suflare pe jos, în propria locuință chiar de către fiica ei adoptivă, Doina Maximilian. Medicii au constatat atunci că Stela suferise, cu 12 ore înainte, un accident vascular care i-a fost fatal. 

2-3-bd-5.jpg

Actrița a fost găsită în casă fără suflare

Actrița a fost condusă pe ultimul drum pe 26 noiembrie de rude, colegi, dar și de admiratori, care au venit să o aplaude pentru ultima dată. Actrița a fost înmormântată chiar de ziua numelui, Sf. Stelian, lângă marea ei dragoste, textierul Puiu Maximilian.

 
 
Loading...